Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

ro

02 Jun, 2022 00:00 4393 Marime text

 
  • Se împlinește anul de când strada Ștefan cel Mare a devenit o junglă urbană
     
  • Între timp, constănțenii care străbat zona trebuie să fie foarte vigilenți căci lucrările au dat peste cap întreaga circulație pietonală
     
  • Locuitorii de pe artera centrală a municipiului se plâng de faptul că din cauza lucrărilor locuințele lor au căpătat igrasie, că nu pot deschide ferestrele din cauza prafului și reclamă faptul că săpăturile tip tranșee sunt executate chiar la structura de rezistență a locuințelor iar acestea ar putea fi afectate
 

Se împlinește anul de când strada Ștefan cel Mare a devenit o junglă urbană.

Contractul de execuție a fost semnat pe 25 iunie 2021 iar lucrările au demarat în luna august.

Între timp, constănțenii care străbat zona trebuie să fie foarte vigilenți căci lucrările au dat peste cap întreaga circulație pietonală.
 
Iar când plouă zona centrală devine total impracticabilă.

Mai nou, locuitorii de pe artera centrală a municipiului se plâng de faptul că din cauza lucrărilor locuințele lor au căpătat igrasie, că nu pot deschide ferestrele din cauza prafului și reclamă faptul că săpăturile tip tranșee sunt executate chiar la structura de rezistență a locuințelor iar acestea ar putea fi afectate.

Un constănțean supărat care locuiește pe Ștefan cel Mare susține că: „Locuințele locatarilor s-au degradat și au căpătat igrasie pentru ca baza caselor, temeliile au fost și sunt expuse direct intemperiilor iar săpăturile tip tranșee fiindo executate chiar la structura de rezistență a locuinței.
Zilnic înghițim praful ridicat, nu putem ține ferestrele deschise, rufele sunt pline de praf, când plouă se face noroi gros.

Dacă structurile de rezistență a caselor, care sunt și așa precare, vor avea de suferit din cauza săpăturilor, Primăria va trebui să ne despagubească”, afirmă bărbatul.

Proiectul de reabilitare al străzii Ștefan cel Mare este finanțat din fonduri europene accesate de fosta administrație locală.
Primăria Constanța susține că termenul de finalizare a lucrărilor din contract este finalul lunii iunie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii