Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Directorul CNAPMC, interpelat de un consilier judeţean pe tema închiderii digului de larg în plin sezon estival (documente)

ro

23 Jul, 2019 00:00 4202 Marime text
Închiderea digului de larg în plin sezon estival este de neînțeles, mai ales că acesta era un loc preferat de constănțeni pentru plimbări cu cei mici, cu bicicletele sau pentru pescarii amatori. Nici nu mai vorbim despre turiști.
În tot acest timp, oficialitățile tac mâlc și nu există explicații oficiale sau vreun plan pentru redeschiderea acestuia.

Din acest motiv, consilierul judeţean PNL, Bogdan Bola a adresat o interpelare conducerii Administrației Porturilor Maritime prin care solicită să i se precizeze motivul, durata și planurile de viitor privind acest obiectiv al Constanței. (n.r. vezi secţiunea „documente”).
Oficial, legat de acest subiect, până în acest moment, purtătorul de cuvânt al CNAPMC a invocat "motive de siguranță", nespecificând altceva, susţine liberalul.

Măsura a stârnit multe reacții din partea constănțenilor, iar mediul online a explodat cu tot felul de scenarii, care mai de care mai macabre sau fantasmagorice.
„În calitate de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, mă adresez dvoastră în urma sesizărilor primite de la cetățeni, legate de restricționarea accesului pietonal pe digul de larg al Portului Constanța la începutul săptămânii trecute. Restricționarea a venit din partea Administrației Porturilor Maritime Constanța prin montarea unui gard, însă fără vreo motivare și pe ce durată se întinde această restricție. Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituției pe care o conduceți a invocat “motive de siguranță” în urma furtunilor din Constanța, lucru care a dus la foarte multe speculații nefericite în mediul online.

Având în vedere că suntem în plin sezon turistic și că Administrația Portului nu a înaintat pe site-ul oficial niciun comunicat prin care să prezinte motivele pentru care accesul este restricționat pe perioada nedeterminată, acest fapt a stârnit indignarea și îngrijorarea cetățenilor în legătură cu motivele reale ale interzicerii accesului pe dig. De asemenea, este cunoscut faptul că digul de larg era un loc preferat de plimbare pentru mulți constănțeni, aceștia mergând acolo cu cei mici, cu bicicletele sau pur și simplu pentru a pescui în liniște. Din aceste motive, permiteți-mi să vă adresez o serie de întrebări, în ideea de a liniști spiritele și a găsi împreună și soluții la această problema:
Ce a stat la baza deciziei de a închide digul? Potrivit purtătorului dumneavoastră de cuvânt, citat de presă, “motivele de siguranță” se aplică pe perioada furtunilor. Ori…acestea au trecut deja.

Pe ce perioada se intenționează restricționarea accesului constănțenilor și turiștilor? Ce se întâmplă totuși în zilele în care nu sunt furtuni sau
coduri meteo nefavorabile?

Închiderea digului în plin sezon estival aduce totuși niște prejudicii de imagine orașului nostru. Ați comunicat cu Primăria Constanța această decizie, încercând să găsiți împreună si alte soluții?

Credeți că este posibilă, în viitorul apropiat, o investiție în amenajarea acestui dig pentru motivele de siguranță invocate de purtătorul dumneavoastră de cuvânt? Un sistem de supraveghere video al acestuia, de exemplu, ar aduce un plus de siguranță atât pentru instituția dumneavoastră cât și pentru constănțenii care aleg să își petreacă timpul liber acolo.

Pentru aceste considerente, doamnă director general, în speranța găsirii unei soluții rapide și concrete, vă rugăm să dispuneți o analiză a celor prezentate și să ne comunicați în cel mai scurt timp posibil răspunsul dumneavoastră, pentru a putea înlătura orice alte suspiciuni în privința acestei probleme.” – a scris Bola în interpelarea adresată directorului CNAPMC, Daniela Şerban.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii