Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

ro

01 Aug, 2023 13:41 2359 Marime text

După teii de pe bulevardul Ferdinand și arțarii din stațiunea Mamaia, astăzi a venit rândul duzilor de pe bulevardul Tomis. Constănțenii care luciesc în zonă au reacționat imediat în mediul online.

„Cu ce deranjau oare duzii care au fost tăiați în această dimineață? Chiar transformăm Constanța intr-un oras al betoanelor? , întreabă o constănțeancă supărată, după ce echipele firmei care desfășoară lucrări de toaletare și întreținere spații verzi pentru Primăria Constanța au tăiat copacii din centrul orașului, de pe bulevardul Tomis.




Cei 5 duzi tăiați aveau o vechime de 40 de ani, susțin reprezentanții municipalității, acesta fiind și motivul tăierii acestora.

Surse din cadrul Primăriei Constanța ne-au declarat însă că în ședința săptămânală cu directorii din Primăria Constanța, edilul Vergil Chițac a cerut să fie tăiați toți duzii din oraș. Primarul a cerut ca de această dată se fie aluate avize de la Mediu, pentru a preîntâmpina un control din partea Gărzii de Mediu Constanța.



O altă constănțeancă este de părare că în ciuda faptului că duzii aveau o vârsta, tocmai acest lucru le dădea o valoare în sine care nu poate fi echivalată. „Deranjul cu dudele este temporar şi ar trebui să se mature zilnic ca doar e bulevard. Ar fi fost un lucru pozitiv pentru diversitate, că erau hrană pentru păsările din oraș. E preferabil să fie de folos pe mai multe planuri, nu doar estetic, decât să ne dorim un mediu steril. Putem să spunem că fac mizerie și când le cad frunzele. Aveau valoare pentru că faceau parte din peisaj de mulți ani iar tăierea unui copac matur este o pierdere foarte mare", susține femeia.


sursă foto: Diana Dinu/Facebook

PRECIZĂRI


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

Garda de Mediu Constanța a cerut sistarea tăierilor copacilor de pe bulevardul Ferdinand din Constanța

UPDATE - Tăierile au fost sistate de Garda de Mediu. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii