Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine ZOOMzăiala din pandemie s-a materializat într-un joc în premieră - „Jeanbardemic”

ro

22 May, 2020 00:00 2827 Marime text

 
  • Comunitatea Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” s-a bucurat de provocări
  • Coordonatorii jocului sunt prof. Mihaela Popescu și psiholog Daniela Ghițoiu

„Sunteți cercetătorii unui laborator secret, care are drept scop salvarea Școlii «Jean Bart» de la distrugere. Un virus a pus stăpânire pe școală și nu lasă elevii și profesorii să intre pentru desfășurarea orelor. În acest moment, sunteți singura soluție pe care o are școala, aceea de a câștiga lupta cu acest virus și de a găsi soluții pentru reînceperea cursurilor școlare din toamnă…
Așa-i că v-am captat atenția? Cam așa începe aventura Jeanbardemic din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța! Vă invităm să explorați lumea unui joc inedit și să vă bucurați de experiența unică pe care au trăit-o, zilele acestea, elevii noștri. Grozav! Atunci, să pornim!”.
Cu acest îndemn au pornit la joacă pe platforma ZOOM toți cei care s-au săturat de rutina statului în casă, dar și din dorința de a fructifica timpul liber rămas după orele de curs online.
Jocul se intitulează „Jeanbardemic”, este coordonat de prof. Mihaela Popescu și psiholog Daniela Ghițoiu, iar ZOOMzăila și-a propus să aducă împreună comunitatea elevilor de gimnaziu din Școala „Jean Bart”, să sudeze colectivele claselor și să folosească competiția ca o metodă de a-i motiva pe elevi să se implice în activități extrașcolare, în premieră, ONLINE!

De asemenea, elevii își dezvoltă abilități din sfera inteligenței emoționale, de comunicare, de lucru în echipă, de a lucra sub presiune, de a lua decizii strategice, de a-și dezvolta gândirea anticipativă. Alături de elevi sunt aproape în joc familiile acestora, acolo unde părinții au această disponibilitate de timp. Sigur, elementul de distracție este prezent, ajutând la creșterea dorinței, a motivației de folosire a metodei ONLINE pentru educația școlară, intermediată de platforma ZOOM.
„Cu fiecare nivel finalizat, cu fiecare sarcină îndeplinită, elevii au obținut nu doar un simplu punctaj, ci și timp de calitate, petrecut între prieteni. Ne-au fost alături părinți, diriginți, profesori. Am jucat, din nou, în aceeași echipă, am aflat cum își doresc elevii să se desfășoare festivitatea de final de an și acordarea premiilor, respectând condițiile de izolare, am aflat ce concursuri i-ar bucura în această perioadă, și nu numai… dans pe melodia preferată, poezii despre izolare, costume de carnaval, selfie-uri sau fotografii cu ghiozdanul în stare de pandemie… O mulțime de activități, eprubete cu puncte câștigătoare, indicii și sarcini amuzante, toate la un click distanță. Chiar dacă nu mai putem alerga după indicii prin școală, am putut, în schimb, să vânăm online noi experiențe”, declara prof. Daniela Ghițoiu, totodată și președintele Asociației Together Everyone Achieves More.
 
Citește și:

La cinci ani de la înfiinţare Asociaţia Together Everyone Achieves More (TEAM) a reuşit să devină a doua familie pentru sute de tineri (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii