Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 184 – 3.07.2022. Astăzi sărbătoresc țânțarii

ro

03 Jul, 2022 16:34 1031 Marime text
  • Este duminică și dorim să stăm mult în aer liber.

Aici, împărțim terenul cu insectele.

Pentru că ele stăpânesc natura.

Dintre acestea, țânțarii sunt insectele verii, zgomotoase, iritante, dar și rezistente la orice tipuri de manipulări și foarte prezente în jurul apelor.

Țânțarii au fost partenerii mei de joacă din copilărie.

În fiecare vară aveam picioarele poligon de tragere pentru țânțari, cu bube și vezicule de diverse dimensiuni, funcție de cantitatea de salivă pe care țânțarul o introducea în pielea mea și de cât mă scărpinam în locul respectiv.

Cu cât starea corpului este în acidoză mai intensă, cu atât țânțarii ne găsesc mai irezistibili. În copilărie am auzit fel și fel de povești despre ”sângele dulce” sau ”tânăr” care atrage insectele (țânțarii).

Ca adult, înțelegând mai bine corpul uman și funcționarea sa, am descoperit că acidoza limfatică și sângele acid atrag ”țânțăroaicele” femele, care au nevoie de o masă de sânge ușor acid, înainte de a depune ouăle. Face parte din ritualul lor de multiplicare.

Am validat această cunoaștere într-o perioadă de detoxifiere în care am consumat preponderent suc de fructe. Stând pe terasă, am fost martoră la modul în care se așezau țânțari pe mine și nu mă înțepau. Sau pur și simplu nu se așezau pe mine. Treceau razant, ca și cum mă ”adulmecau” și se duceau pe altcineva.

Și în prezent, în condițiile în care nivelul de detox este mic (dar constant), pot sta cu mult mai mult succes într-o zonă cu țânțari decât înainte. Uneori mă trezesc cu una două înțepături, care nu mă mănâncă foarte mult și cam atât.
Astăzi sărbătoresc țânțarii pentru că sunt insecte rezistente și adaptabile.

Și pentru că le pot folosi ca metaforă pentru gândurile neplăcute din mințile noastre.

Am avut o discuție pe Zoom cu o tânără doamnă, mămică a doi copii frumoși, care se află mental într-o stare tip ”țânțar” continuă. În sensul că sunt atâtea gânduri în mintea ei, care bâzâie precum țânțarii, încât iritarea corporală devine fizică nu doar pentru ea, ci și pentru copii.

Am realizat că, în mintea noastră, gândurile sunt real precum țânțarii. Apar de niciunde, bâzâie și iar bâzâie, solicitând atenția Observatorului interior. Și dacă le permiți și le dai atenție, se transformă într-un roi de țânțari, ce te învăluie și apoi încep să te ciupească. Și nu doar pe tine, pe toți ceilalți. Pentru că țânțarii gânduri îi bâzâie pe cei din jurul tău mai rău decât te bâzâie pe tine. Cuvintele de frică, de grijă, de judecată, de critică, explicațiile prelungite și inutile, jeluirile și plângăcelile, nemulțumirile și iritările – nu sunt decât țânțari verbali, produși de țânțarii mentali care sunt gândurile.

Cum am reușit să fiu mai puțin atractivă la țânțari și să am o relație bună cu ei?

În niciun caz omorându-i, făcând război cu ei, urându-i, dându-i în judecată, luându-i de gât.
Să știți că am încercat toate aceste strategii.
Am pierdut inutil de multă energie. Și cu țânțarii insecte, și cu țânțarii gânduri.

Atunci, cum am procedat cu țânțarii fizici?

Am pus plase la geamurile de la casă, pentru perioada întunericului (când lumina din casă îi atrage magnetic).
Și îmi mențin corpul în stare cât mai alcalină cu putință.

Cum pot traduce asta în planul vieții noastre?

Punem ”plase” mentale de conștiență și prezență tuturor gândurilor care apar de te miri unde, învățând tehnici de focalizare pe cuvinte și afirmații pozitive.

Și ne menținem corpul în stare alcalină cu liniște, calm, centrare în inima noastră și conexiune permanentă la cele două componente din corp: viața și moartea.

În corpul fizic, avem în fiecare secundă viață și moarte.

Dacă sunt încă vie, respir și mă mișc, înseamnă că viața este încă la conducerea mașinii.

Dar știu și că moartea este acolo și așteaptă. Așa că nu mă culc pe o ureche și aștept ani să iau măsuri de împuternicire.
În fiecare zi, mai învăț câte un pic să fiu mai alcalină și plasele să fie mai eficiente împotriva țânțarilor gânduri și a celor fizici.

Vă doresc o zi de duminică cât mai frumoasă, cu plase de protecție împotriva țânțarilor rezistente și durabile, și cu o conștientizare zilnică: orice de pe lumea asta are un scop, un rost, un sens și poate fi util pentru starea noastră de bine.

Dacă n-ar fi țânțarii (gândurile neplăcute) am fi mai leneși în eforturile noastre de creștere interioare. Ei ne îmboldesc să luăm măsuri practice, pentru starea de bine.

Sunt niște antrenori extraordinari

Să ne fie bine tuturor!

Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii