Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intoxicație accidentală la trei frați din cauza unui insecticid! Copiii au ajuns la spital

ro

11 Oct, 2023 14:45 833 Marime text
foto: Unsplash
Trei fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani au fost aduşi la Spitalul pentru Copii "Sf Maria" din Iaşi, medicii suspectând ca s-ar fi intoxicat după ce mama lor a dat cu un spray împotriva puricilor în cameră.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii, dr Solange Roşu, a declarat că minorii prezentau intoxicaţie cu insecticid pentru purici, scrie Agerpres.ro. 

"La UPU au fost admişi patru fraţi, trei băieţei şi o fetiţă cu vârste de 1 an, 4 ani , 5 ani şi 9 ani, din mediul rural, ei fiind însoţiţi de mamă. Trei dintre copii prezentau semne şi simptome de intoxicaţie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influenţată, vărsături, pupile miotice după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără a face aerisire ulterioară", a declarat dr Solange Roşu.

Potrivit sursei citate, copilul în vârstă de 1 an nu a fost expus la toxice, fiind repartizat în altă cameră pentru somn.

"Pe baza de anamneză şi de examen clinic s-a stabilit diagnosticul de intoxicaţie acută accidentală cu insecticid organofosforat, pe cale inhalatorie şi prin contact direct tegumentar. S-a iniţiat terapia: decontaminare cutanată şi administrare de antidot intravenos. Probele de laborator au confirmat diagnosticul. Copiii au fost internaţi în ATI - Toxicologie, pentru continuarea terapiei specifice. Evoluţia a fost bună, în prezent fiind în compartimentul de Toxicologie, sub supravegherea echipei medicale. Speram în evoluţie favorabilă. Este o intoxicaţie rară, dar cu risc vital", a explicat dr. Solange Roşu.


Citește și:

Peste 250 de palestinieni au fost ucişi în Gaza în atacuri israeliene. Și 20 de copii au murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii