Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Dezinsecţia făcută de autorităţi, inutilă? Ce spune viceprimarul Dumitru Babu

ro

22 Aug, 2018 00:00 3880 Marime text
Primăria Constanţa ne informează că, zilnic, acţiunile de dezinsecţie continuă în toate zonele municipiului. Cu toate acestea, micile insecte refuză să se „predea”, spre exasperarea locuitorilor din municipiul Constanţa.
Parcurile, în continuare, sunt pline de roiuri de ţânţari nervoşi, gată să înţepe pe oricine. Mulţi constănţeni să plâng de ineficienţa acţiunilor de dezinsecţie derulate de Primăria Constanţa.
Cu toate acestea, autorităţile susţin că acţiunile de dezinsecţie au drept scop menţinerea unui nivel scăzut al densităţii insectelor de disconfort, precum şi eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. L-am întrebat pe Dumitru Babu despre eficienţa substanţei cu care se realizează dezinsecţia.
Viceprimarul municipiului Constanţa Dumitru Babu susţine că „substanţa folosită este biodegradabilă, se numeşte K - Othrine Profi Ec 250 şi este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpuşe, gândaci şi furnici). Vom continua acţiunile până când insectele vor dispărea. Nu avem altă soluţie. Vreau să ştiţi că sunt oraşe în Europa în care nu se face dezinsecţie. Un exemplu este Milano. Şi eu la mine acasă am ţânţari, deşi am folosit substanţe care să-i îndepărteze. Eu cred că vorbim totuşi despre cazuri izolate, raportat la numărul de locuitori ai municipiului”,  a explicat Babu.
Primăria Constanţa recomandă cosirea la timp a vegetaţiei, folosirea cremelor, a sprayurilor cu substanţe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, staţii de pompare ape); aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spaţiile şi clădirile abandonate; aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Constanţa, precum şi din circumscripţiile sanitar-veterinare sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Cine realizează operaţiunea de dezinsecţie în oraş?

Primăria Constanţa a atribuit, în luna mai a acestui an, un nou contract de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare societăţii Allchim Co SA. Aceştia au efectuat serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare pe domeniul public al municipiului Constanţa şi al staţiunii Mamaia încă din anul 2009. Prezentul contract are o durată de două luni şi o valoare de aproximativ 130.000 de lei fără TVA.
  

Despre Allchim Co SA   

Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 18.000 de acţiuni. Societatea este controlată de Mihai Florin Sucata, născut pe 25.04.1946, în satul Breaza, Braşov, cu 95% din capitalul social, şi Maria Anghelescu Păun, născută pe 13.09.1974, în Braşov, cu 5% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de curăţenie, este Mihai Florin Sucata. Cenzorii societăţii sunt Marinela Ionescu, Gabriela Elena Diaconescu şi Georgeta Gabriela Păsoi. Obiectul principal de activitate al societăţii vizează activităţile de curăţenie.
 
 
Citeşte şi:

Primăria Constanţa a început operaţiunea de deratizare din oraş. Cine a câştigat contractul şi care este valoarea acestuia?! (document)


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii