Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea a doua – ziua 1 10 februarie 2024 Se termină eliminările

ro

10 Feb, 2024 11:37 536 Marime text
Valul 2 de energie – partea a doua – ziua 1
10 februarie 2024
Se termină eliminările.
Ieșim din perioada de curățenie și intrăm în faza de lună în creștere.

Dacă ne observăm astăzi cu atenție corpul, descoperim că își modifică nevoile și dorințele.
Reîncepe să fie mai activ și mai dinamic, dorește să iasă și să se miște, nu mai stă atât de mult în odihnă și relaxare.

În consecință, are nevoie și de susținere pe partea de tonus și mobilitate.
Începe o perioadă bună de administrare de produse naturale care să suplimenteze mineralele, vitaminele, acizii grași esențiali pentru susținerea tonusul corpului.
Există peste 80 de oligoelemente de care are nevoie corpul nostru.

Unele sunt considerate mai importante, de către știința clasică, dar adevărul este că organismul nostru are nevoie de toate, în cantități corespunzătoare, pentru a funcționa eficient.
Printre cele mai utile suplimente minerale ce pot fi administrate în această perioadă sunt cele din magneziu, zinc sau fier. Dificultățile de folosire ale acestor minerale în corp (și apariția carențelor) sunt foarte răspândite în populație, în acest moment.
Perioada aceasta vom discuta despre fier și anemie.

Analizele de sânge ne arată dacă este nevoie de o administrare suplimentară de fier, pentru că anemiile de toate felurile sunt frecvent întâlnite, mai ales la femei.
Cele mai utile analize sunt hemoleucograma cu formulă, feritina și sideremia. Uneori, pe analiza de bază, hemo-leucogramă, hemoglobina poate să fie normală, dar feritina și sideremia, fierul de depozit și de transport, să fie scăzute.

Explicam unui pacient că asta înseamnă să ai bani în portofel pentru cheltuielile obișnuite, de zi cu zi, dar dacă vine o cheltuială mai mare, o factură la dentist, o amendă sau o rată la mașină sau casă, nu sunt bani disponibili.
La fel și în corp, cu feritina scăzută, dacă apare o solicitare mai mare pentru oxigenarea corpului (un efort fizic sau emoțional mai mare), apar stări de oboseală sau chiar de leșin.
Există câteva suplimente naturale eficiente de suplimentare a fierului, atât pentru adulți cât și pentru copii (voi recomanda doar câteva, sunt mult mai multe disponibile pe piață).

Pentru adulți, recomand fiolele de Fier bio (Bio Vegetal, Alchida), https://alchida.ro/produs/fier-bio-20-fiole/ o fiolă în apă, după masa de fructe a zilei (se absoarbe mai bine), sau spray-ul cu fier de le Better You (se administrează conform prospectului), zilnic, următoarele 14 zile, cât durează valul de energie (sau mai mult, dacă este o nevoie mai mare).
Extractul de Cătină roșie (Tamarix gallica D1) Plantextrakt Cluj, singur sau împreună cu cel de Alun D1 – 25 picături din fiecare, în apă, de 1-2 ori pe zi, 14 zile, poate să fie de folos celor cu o anemie ușoară, dar cu nevoie de tonifiere și susținere. Pentru o anemie mai mare, aceste extracte se folosesc suplimentar cu un produs de fier, din cele recomandate.

Pentru copii, Liquid iron (Childlife essential, Secom), fier lichid, administrat conform prospectului, este cel mai folosit produs natural de pe piață.
Următoarele 14 zile intrăm în faza de lună crescătoare și toți nutrienții sunt mai bine asimilați și reținuți de corp.
Dar, să avem grijă, că și reziduurile, toxinele, gunoaiele sunt la fel de bine și ușor reținute de corp.

Atenție la alimentație, în continuare, așa cum am descoperit și în cadrul Webinarului despre Alimentație din seara de lună nouă. Va fi disponibil în varianta înregistrată pe Platforma Alexa Event, alături de restul evenimentelor înregistrate https://alexaevent.ro/cursuri-online/
Vă recomand să revedeți de aici ”Vindecarea în ritmul aștrilor” și webinarul ”Despre ficat”, pentru că sunt foarte actuale și cu multe informații relevante pentru acest moment.

Dacă doriți să înțelegeți mai multe despre extracte naturale și alimentație, au reapărut cărțile tipărite prin care vă puteți informa și lectura, în comoditatea casei și fără un ecran în fața ochilor.
https://shop.aska.ro/categorie.../carti/dr-sorina-soescu/...
Vă recomand cartea de ”Gemoterapie clinică”, în care aveți o mulțime de informații despre modul în care puteți folosi Extractele din muguri în tratamentul unor probleme de sănătate, dar și cărțile despre Alimentație: ”Alimentație???, Rețete în dieta de detoxifiere și Bucătăria lui Dumnezeu”.

Iar cartea mea de suflet, ”Momentul potrivit”, cea mai reușită poezie grafică, ce îmbracă un text inspirat, este o frumusețe, numai bună de un cadou pentru cineva special.
Astăzi avem o zi de week-end cu energie liniștită (liniștea după furtună), în care ne putem bucura de o plimbare în aer liber, de compania celor dragi (sau propria noastră companie) și de Natura frumoasă din jur.
Să ne fie bine tuturor,
Cu iubire

articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii