Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:57 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Crearea de spațiu pentru contemplare

ro

13 Aug, 2020 08:01 1344 Marime text

Viețile noastre sunt că niște dulapuri pline ochi cu fel și fel de lucruri, haine, jucării și obiecte, puse unele peste altele. M-am uitat și în viață mea, și în viețile oamenilor din jur, și constat cum suntem stimulați continuu să le umplem până la refuz: socializări, activități, obligații.
La final de zi, energia este mică și pierderile laterale sunt mari. Cu cât acceptăm și ne asumăm mai multe ”de făcut”, cu atât viețile noastre sunt mai pline, din ce în ce mai pline.
În viețile pline, nu este loc pentru noi.


Da, oferim loc pentru poftele pântecelor, pentru imaginea exterioară (găsim mereu timp să ne facem unghiile sau părul), pentru cumpărături (chiar dacă nu avem nevoie de nimic) sau pentru bârfe și discuții prelungite cu cine ne întâlnim.
În schimb, nu găsim timp pentru liniște, relaxare, meditație, conexiune cu Natură, grijă față de corp, lecturi optimiste sau contemplare. Aceste activități rămân în afară listei pentru că ziua de 24 de ore nu are loc și pentru ele.
Când începem să facem ”loc” în viața noastră pentru noi înșine, constatăm cum ies din viețile noastre multe și mulți. La început este neplăcut și neliniștitor. Dar ulterior constatăm plusul energetic obținut și cât de important este să ne găsim și noi loc în viețile noastre.
Mă bucur că reușim fiecare să facem astăzi puțîn loc pentru ceva ce aparține Sinelui profund.
Pentru 5 minute de contemplare.
Adică să privim Natură sau orice ne evocă frumusețea - arbori, flori, nori, o sculptură, un tablou sau o piatră interesantă. Doar să privim și să ne odihnim ochii, fără să lăsăm mintea să facă o poveste.
Contemplarea înseamnă a privi cu mintea liniștită.
Contemplarea este un privilegiu.
Recunoștință pentru micul spațiu creat în viață.
Perioada recunoștinței (1-15 august 2020) continuă.
Și vara continuă.

Cu iubire, tuturor.

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii