Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie uşoară pentru Structural Ing SRL Cine s-a ocupat de elaborarea proiectului pentru reabilitarea Tropaeum Traiani (documente)

ro

31 Mar, 2016 00:00 4593 Marime text

 
O serie de controale venite la Consiliul Judeţean Constanţa de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) au fost de ajuns pentru a deschide Cutia Pandorei. După ce DNA a decis cercetarea administratorului firmei Mara Construct SRL, Constantin Dima, în dosarul proiectului privind reabilitarea Cetăţii Capidava, o nouă sesizare venită de la ANAP, de această dată, vine să zdruncine universul achiziţiilor publice la Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Potrivit vicepreşedintelui CJ Cristinel Dragomir, după dosarul Capidava, în colimator a fost luată şi lucrarea de reabilitare a Monumentului triumfal de la Adamclisi. „ANAP a făcut sesizare către DNA după ce a verificat toate licitaţiile pe fonduri europene. A fost tematică la nivel naţional, nu au venit doar la judeţul Constanţa, a fost tematică pe tot ce înseamnă proiecte finalizate pe POR“, a explicat Cristinel Dragomir, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean.
 
După ce în ediţiile anterioare am relatat, pe larg, detalii necunoscute din etapa achiziţiilor publice făcute în cazul proiectului reabilitării Cetăţii Capidava, continuăm seria materialelor dedicate transparenţei în achiziţiile publice. În ediţia de astăzi, vă prezentăm procesul-verbal şi raportul procedurii întocmite în anul 2009 cu ocazia atribuirii contractului de achiziţie publică având ca obiect „Elaborare proiect tehnic şi detalii de execuţie necesare reabilitării Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani“.
  
Procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat la 26 august 2009. Comisia de evaluare a fost formată din Elena Tănase - preşedinte, inspector la Serviciul Achiziţii, Carla Stamate (actuală Banu) - consilier la Serviciul Coordonare Programe, Marian Bănică, inspector la Serviciul de Coordonare Programe, Floarea Popa, consilier la Serviciul Tehnic de Investiţii, şi Gabriela Crăciun, consilier juridic la DGAPJ - membri.

Procedura a fost atribuită în urma unei cereri de oferte. Doi ofertanţi au fost interesaţi de acest obiectiv: Euroton SRL şi Structural Ing SRL Constanţa, care au cumpărat documentaţia de atribuire. SC Euroton SRL s-a prezentat la licitaţie cu un preţ de 355.000 de lei, adică 83.928,32 de euro, iar SC Structural Ing SRL Constanţa a propus un preţ de 297.355 de lei, adică 70.300 de euro. Facem precizarea că sumele sunt fără TVA. Ambele societăţi au dat asigurări că durata prestării serviciului va fi de lună şi jumătate (45 de zile). La şedinţa de deschidere a ofertelor a participat doar firma Euroton SRL, reprezentată prin Maria Tudose.
 
Banii pentru realizarea acestui obiectiv au provenit de la bugetul local. Potrivit raportului procedurii, încheiat la data de 14 septembrie 2009, în urma criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut“, oferta depusă de Structural Ing SRL Constanţa a fost declarată câştigătoare.

Despre SC Structural Ing SRL - schimbări peste schimbări în acţionariatul societăţii

Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, firma cu sediul în municipiul Constanţa - strada Iosif Ivanovici a fost înfiinţată în luna ianuarie a anului 2005. Societatea se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea“. Structura acţionariatului este împărţită în mod egal între Ancuţa Elena Stanciu, născută în luna decembrie a anului 1980, şi Constantin Stanciu, născut în luna iunie a anului 1978, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii comerciale.            
                                                                                                                           
Potrivit vrajitorul.eu, la 27 ianuarie 2005, adică în anul în care firma a fost înfiinţată, acţionariatul societăţii avea o altă structură. Astfel, îi găsim printre fondatori pe Larisa Gemănaru, cu o cotă de 1%, şi pe Constantin Stanciu, administratorul firmei în acest moment, care deţinea 99% dintre acţiuni. Un an mai târziu, la data de 27 noiembrie 2006, Larisa Gemănaru se retrăgea din societate, cedând cu titlu gratuit partea socială de 1% pe care o deţinea. În anul 2010, era cooptată în structura acţionariatului şi Ancuţa Elena Stanciu, care a fost numită administrator la acea vreme.
 
În aceeaşi perioadă, capitulul social al firmei a fost dublat, iar Elena Ancuţa Stanciu a primit jumătate dintre părţile sociale prin cesionare. În mai 2012, se retrage din societate şi Constantin Stanciu, urmând ca Ancuţa Elena Stanciu să devină unic asociat. Câţiva ani mai târziu, Constantin Stanciu revine ca asociat în cadrul societăţii, alături de Ancuţa Elena Stanciu, fiecare având o cotă de participare egală la profitul şi pierderile firmei, în valoare de 50%.
 
Ancuţa Elena Stanciu mai este acţionar şi în SC Dobrogea Proiect SRL, fondată în anul 2014. De asemenea, a mai fost asociată, alături de Constantin Stanciu, şi în firmele Structural Group SRL şi Elaine Fashion SRL, ambele nemaifiind în funcţiune în momentul de faţă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Pe lângă acestea, Constantin Stanciu a mai făcut parte şi din Urban Proiect 2003 SRL, firmă care nu se mai află în funcţiune din anul 2009. În momentul de faţă, mai este asociat şi în firma Agricola Topolog SRL, societate aflată în lichidare, conform datelor de la Registrul Comerţului.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta declaraţiile de avere din ultimii ani ale membrilor comisiei de evaluare, precum şi procesul-verbal şi raportul procedurii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii