Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

ro

10 Apr, 2024 13:44 1107 Marime textUPDATE: Consiliul Județean Constanța a emis în cursul zilei de azi un comunicat în care precizează următoarele:

„Având în vedere acțiunile ilegale întreprinse de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, în ceea ce privește obiectivele de investiţie ,,Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa” și ,,Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa”, facem următoarele precizări importante:
 
Astăzi am luat la cunoştinţă că în data de de 09.04.2024 au fost postate de către Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitate de Autoritate contractantă în SEAP, anunţurile de demarare a procedurilor de achiziţie publică pentru:
 
1. Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa, pentru suma de 77.634.687,33 lei;
2. Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa, pentru suma de 35.645.663,90 lei.
 
Potrivit celor două contracte de finanţare, UAT Judeţul Constanţa, prin Consiliul Judeţean Constanţa, este beneficiarul direct al sumelor menţionate, care va implementa activităţile necesare realizării celor două obiective de investiţie. Astfel, instituția noastră este singura entitate autorizată să organizeze şi să deruleze procedurile de atribuire a contractelor de bunuri/servicii/lucrări în conformitate cu prevederile legale şi cu obligaţiile contractuale, fiind direct răspunzătoare de modul de utilizare a sumelor alocate de la bugetul de stat.
 
Mai mult decât atât, în urma perfectării celor două contracte de finanţare, Consiliul Judeţean Constanţa a demarat procedurile în scopul realizării celor două obiective de investiţii prin adoptarea următoarelor hotărâri:
-Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 58/27.03.2024 privind aprobarea proiectului ,,Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa” şi valoarea totală conform Deviz General Actualizat în luna decembrie 2023;
-Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 59/27.03.2024 privind aprobarea proiectului ,,Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla - Biruinţa” şi valoarea totală conform Deviz General Actualizat în luna decembrie 2023;
- Dispoziţia nr. 372/08.04.2024 a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului ,,Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla - Biruinţa”;


- Dispoziţia nr. 373/08.04.2024 a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului ,,Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa”.
 
Precizăm că demersurile iniţiate de Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, prin Presedinte-Vătămanu Ana-Maria sunt ilegale, frauduloase, fiind demarate în totală contradicţie cu documentele amintite  anterior şi sunt în măsură să aducă grave prejudicii financiare UAT Judeţului Constanţa.
 
Vă informăm că, în raport cu cele expuse mai sus, Consiliul Județean Constanța va depune PLÂNGERE PENALĂ la PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA, solicitând a fi  efectuate cercetări faţă de doamna Vătămanu Ana-Maria”.

 
 

Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța a lansat două licitații importante pentru servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția investiției publice: Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol - Arsa, respectiv Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruința, finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Durara contractelor este de 12 luni.

Proiectul de modernizare pentru DJ 393, tronson Techirghiol - Arsa este estimat la 77.634.687.33 lei, în timp ce modernizare DJ 391, pe tronson Tuzla – Biruința este estimat la 35.645.663.9 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13.05.2024 ora 15:00 în SEAP.

Persoanele autorizate să asiste la deschiderea ofertelor sunt cele desemnate în Comisia de evaluare.

În spatele acestor aunțuri de licitație sunt însă câteva întrebări la care nu există în acest moment un răspuns.

Vă reamintim, în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța din 21 februarie 2024, la propunerea președintelui CJC, Mihai Lupu, aleșii județeni au votat mai multe proiecte care vizau revocarea unor mandate pentru Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Toate proiectele îl au ca inițiator pe președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și urmare a votului, mai multe proiecte printre care și cele două drumuri DJ393 și DJ 391 urma să fie preluate și finalizare de UAT județul Constanța.

De altfel, luna trecută, Consiliul Județean Constanța anunța că vrea să cumpăre prin atribuire directă servicii de întocmire rapoarte de evaluare a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere în vederea realizării lucrărilor de utilitate publică de interes județean „Modernizare DJ393, tronson Techirghiol-Arsa" și „Modernizare DJ391, tronson Tuzla-Biruința" din județul Constanța, un contract evaluat la aproape 40.000 lei.
 
Unmute
 PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii