Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

ro

17 Apr, 2024 13:23 704 Marime text
  • Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a lansat pe SEAP două licitații care ar fi trebuit să fie demarate de Consiliul Județean, pentru modernizarea DJ 393 și DJ 391.
  • Administrația județeană va depune plângere penală, a anunțat Mihai Lupu, președintele CJC.
  • Consiliul Județean Constanța va solicita Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța să fie efectuate cercetări faţă de Ana-Maria Vătămanu.
 
                   
Consilierii judeţeni din Constanţa s-au întruit, miercuri, 17 aprilie, în şedinţă extraordinară.  Oridinea de zi a fost suplimentată cu Proiectul privind retragerea UAT Judetul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. Inițiatorul proiectului este președintele CJC Mihai Lupu. În trecut consilierii județeni din Constanța au votat pentru refacerea a două tronsoane de drumuri, iar Asociația de Dezvoltare Durabilă a făcut o licitație pe SEAP, neținând cont de votul consilierilor. Ca atare, președintele CJC, Mihai Lupu, a propus aleșilor județeni ca UAT Județul Constanța, să se retragă din Asociația de Dezvoltare Durabilă.
 

„Încă de anul trecut am solicitat ca toate procedurile să fie transparente, dar nu am primit nimic. AGA nu a fost convocată niciodată, pentru a analiza bugetul, cheltuielile și veniturile. Consiliul Județean Constanța se află într-o situație în care nu s-a mai aflat niciodată. Ne-am trezit într-o situație litigioasă, deoarece această asociație a încărcat pe SEAP o licitație. Sigura soluție este să ieșim din asociație. Dacă nu ieșim din această asociație, vom fi nevoiți să achităm 1,7 milioane de lei către respectiva asociație", a spus Mihai Lupu, președintele CJC care a mai adăugat că au fost făcute plângeri către Curtea de Conturi.

 
 
Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a lansat pe SEAP două licitații care ar fi trebuit să fie demarate de Consiliul Județean, pentru modernizarea DJ 393 și DJ 391. Administrația județeană va depune plângere penală, a anunțat Mihai Lupu, președintele CJC.
 
Având în vedere acțiunile ilegale întreprinse de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în ceea ce privește obiectivele de investiţie «Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa» și «Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa» Consiliul Județean Constanța face urmăroarele precizări:
 
„În data de de 9.04.2024, au fost postate, de către Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, în SEAP anunţurile de demarare a procedurilor de achiziţie publică pentru: «Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa», pentru suma de 77.634.687,33 lei; precum și «Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa», pentru suma de 35.645.663,90 lei.
 
Potrivit celor două contracte de finanţare, Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Constanţa, prin Consiliul Judeţean Constanţa, este beneficiarul direct al sumelor menţionate, care va implementa activităţile necesare realizării celor două obiective de investiţie. Astfel, CJC este singura entitate autorizată să organizeze şi să deruleze procedurile de atribuire a contractelor de bunuri/servicii/lucrări în conformitate cu prevederile legale şi cu obligaţiile contractuale, fiind direct răspunzătoare de modul de utilizare a sumelor alocate de la bugetul de stat.
 
Mai mult decât atât, în urma perfectării celor două contracte de finanţare, Consiliul Judeţean Constanţa a demarat procedurile în scopul realizării celor două obiective de investiţii prin adoptarea următoarelor hotărâri:

- Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 58/27.03.2024, privind aprobarea proiectului «Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa» şi valoarea totală conform Devizului general actualizat în luna decembrie 2023;

- Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 59/27.03.2024, privind aprobarea proiectului «Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa» şi valoarea totală conform Devizului general actualizat în luna decembrie 2023;

- Dispoziţia nr. 372/08.04.2024 a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului «Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa»;

- Dispoziţia nr. 373/08.04.2024 a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului «Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa».


Demersurile iniţiate de Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, prin președintele Ana-Maria Vătămanu sunt ilegale, frauduloase, fiind demarate în totală contradicţie cu documentele amintite anterior şi sunt în măsură să aducă grave prejudicii financiare Unității Administrativ-Teritoriale Judeţul Constanţa.
 
Vă informăm că, în raport cu cele expuse mai sus, Consiliul Județean Constanța va depune plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, solicitând a fi  efectuate cercetări faţă de doamna Ana-Maria Vătămanu“ au transmis reprezentanții Consiliului Județean Constanța.
Citește și:

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!


LIVE TEXT: Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii