Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Medgidia, o redută mai râvnită chiar decât Constanţa. Trei partide au candidaţi doar pentru acest Consiliu Local (document)

ro

02 Jun, 2016 00:00 5497 Marime text


Al doilea municipiu ca importanţă din judeţul Constanţa, Medgidia, este râvnit de adevărate oşti reunite sub egida unui partid sau a altuia. Ba chiar am putea spune că Medgidia este o redută mai importantă decât Constanţa, căci trei partide au liste depuse pentru Consiliul Local Municipal doar în oraşul lui Abdul Medgid.
 
Mai mult, Medgidia are şi „propriul partid“, înfiinţat recent: Partidul Mişcarea pentru Medgidia. Miza este cu atât mai mare cu cât pentru fotoliul de primar au intrat în luptă oameni noi, fostul edil-şef, Marian Iordache, preferând să lase locul călduţ de aici pentru o nouă provocare: Consiliul Judeţean Constanţa, unde candidează din partea PNL.
 
Astfel, deşi sunt şapte candidaţi pentru fotoliul de primar, nu mai puţin de 14 partide au candidaţi pentru Consiliul Local. În ediţia de astăzi, ne vom opri doar asupra candidaţilor celor trei partide care au exclusiv candidaţi doar pentru CL Medgidia.
 
Printre partidele nou-înfiinţate se numără şi Partidul Mişcarea pentru Medgidia, având ca simbol podul oraşului. Consilierul local Marian Butnaru, fostul şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) Constanţa, este cel care a pus bazele acestui partid, după ce a decis să se despartă de PNL. Astfel, pe lista partidului înfiinţat de el regăsim următoarele nume de candidaţi, pe care le enumerăm în ordinea alfabetică a prenumelui:
Dan Iordan
Florica Soroceanu
Iancu Ene
Ionuţ Deli-Iorga
Ionuţ Octavian Gheorghe
Marian Butnaru
Marian Valentin Anton
Nicoleta Nicolau (nu, nu e autoarea articolului)
Tagedin Veli.
 
Partidul Social Românesc este o altă formaţiune politică ce a dat candidaţi doar pentru Consiliul Local Medgidia. Acestui partid, înfiinţat de Mircea Geoană, i s-a alăturat şi deputatul constănţean Răzvan Condurăţeanu. La Medgidia, PSRO are candidaţi doar pentru Consiliul Local. Iată cine sunt cei 23 de oameni pe care se bazează partidul lui Mircea Geoană pentru a prinde un loc în Consiliul Local:
Adrian Daniel Barză
Alexandru Munteanu
Alin Cosmin Caragia
Aurel Ciucă
Bogdan Mihai  Cristea
Carmen Adriana Stîngă
Cornelia Cătălina Mihăilescu
Cosmin Iulian  Ştefănescu
Cristina Fianu
Dumitru Daniel Erlic
Dumitru Sorin  Munteanu
Eugen  David
George Nazîru
Maria Detcov
Marian Găitan
Marian Manolescu
Marian Odoroagă
Nicoleta Minciu
Sebastian George Bercea
Sorin Elvis Radu
Ştefan Adrian Alexandru
Tiberius Săndel Niţă
Viorel Vântu.
 
Partidul Socialist Român (PSR), numit în trecut Partidul Alianţa Socialistă sau Partidul Alternativa Socialistă, este o altă formaţiune politică a cărei echipă vrea să intre în Consiliul Local Medgidia. Partidul a fost fondat în 2003 de membrii Partidului Socialist al Muncii (PSM) care au refuzat comasarea prin absorbţie în Partidul Social-Democrat (PSD), decisă anterior sub conducerea lui Ioan Sasu. Preşedintele partidului este Marin Badea, după ce formaţiunea politică fost condusă de la înfiinţare până în 2015 de Constantin Rotaru. La Medgidia, partidul se bazează pe următorii candidaţi:
Adrian  Gâlcă
Adrian  Manolescu
Alexandru Lucian Tucan
Constantin Andrei
Constantin Stoian
Costel  Tucan
Daniel  Munteanu
Elena Voinea
Gabriela Stoian
Gemhur Derviş
Gheorghe Costea
Gică Murgoci
Ilie Munteanu
Ion Ciuculan
Ion Toma
Ionel Pricop
Manuel Mihail  Popa
Paraschiva Petrescu
Răzvan Daniel Păun
Ştefana Topală
Teodor Contineanu
Vasile Munteanu
Viorica Timofte
Zoia Tucan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii