Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:40 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP „Au fost identificate neconcordanțe, cu ocazia controlului, la toți competitorii

ro

13 Oct, 2016 16:33 1437 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că verificările privind solicitările de rambursare a cheltuielilor din campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie au fost finalizate, iar săptămâna viitoare vor fi publicate rezultate ale controalelor privind rambursarea cheltuielilor electorale către toți competitorii electorali.
 
„Precizăm că în acest moment se mai derulează doar activități ce țin de forma și modul de prezentare/depunere a documentelor justificative și că acestea presupun un dialog cu mandatarii financiari, cei care asigură efectiv relația cu AEP“, spun reprezentanţii AEP într-un comunciat de presă.
 
„Instituția noastră a aplicat și va aplica un tratament egal tuturor competitorilor, indiferent că sunt formațiuni politice sau candidați independenți, prin urmare rambursarea sumelor către aceștia va fi efectuată în același timp. Menționăm, de asemenea, că termenul legal pentru depunerea documentelor în vederea rambursării a fost de 30 de zile de la data alegerilor și că la această dată mandatarii financiari mai depun doar documente de natură a clarifica actele depuse inițial, care conțineau erori sau erau  incomplete“, a mai spus aceeaşi sursă.
 
AEP reamintește competitorilor electorali că simpla depunere a cererii de rambursare nu înseamnă neapărat și o rambursare integrală a cheltuielilor electorale. În cadrul controlului realizat de AEP prin intermediul Departamentului de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, se verifică atât modul de constituire a veniturilor, cât și destinația sumelor cheltuite. Orice neconcordanță în documentele depuse în vederea rambursării și neclarificată pe parcursul controlului va conduce la o aplicare strictă a dispozițiilor legale, respectiv sancționarea contravenienților și/sau confiscarea sumelor nelegale. Aceste neconcordanțe pot fi, însă, clarificate doar prin dialog cu mandatarii financiari.
 
„Mai precizăm că au fost identificate neconcordanțe, cu ocazia controlului, la toți competitorii, iar răspunsul întârziat al mandatarilor financiari a constituit un motiv de a continua durata controlului până la data limită prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2016“, spun reprezentanţii AEP.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii