Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:31 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale 2020 Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru Primăria Agigea, despre formarea unei alianțe politice - „Vă aștept cu drag să punem la punct această alianță dorită de cetățeni”

ro

04 Aug, 2020 00:00 1360 Marime text
  • Mihai Oancea, candidatul Pro România, face apel către ceilalți candidați la Primăria Agigea pentru formarea unei alianțe
  • Motivele pentru care candidatul nu va susține alte nume la primărie sunt redate în interviul de mai jos
Mihai Oancea este candidatul Pro România pentru primăria din Agigea. Agigea și Lazu sunt două localități care au nevoie de o gestiune clară și bună pentru o dezvoltare durabilă de durată, în conceptul candidatului menționat.
Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, Mihai Oancea ne vorbește despre demersurile făcute pentru o alianță pentru primărie, cum se practică deja, de la dreapta la stânga, în toată țara. Totuși, la Agigea se pare că actualii candidați la unitatea administrativ teritorială nu prea răspund afirmativ la apelul făcut de Mihai Oancea pentru o alianță. Invitația rămâne deschisă, desigur, iar argumentele care susțin încă formarea unei alianțe sunt prezentate mai jos.


Să facem o revenire. Spuneți-ne încă o dată câteva detalii despre dumneavoastră

Salut întreaga comunitate. Mihai Oancea este numele meu, am 51 de ani, iar de profesie sunt inginer. De altfel, sunt candidatul la primăria Agigea din partea Pro România. Am ales acest partid pentru că am libertatea de a gestiona o situație fără să existe presiuni din partea organizației centrale și fără să am anumite obligații.
Fac parte din aceasta comunitate de peste 25 ani, iar o parte din clasele primare le am realizate la școala din Agigea. O mare parte dintre dumneavoastră mă cunosc deja de ceva timp, ceilalți mă cunosc datorită vizitelor din teren și interviurilor acordate ziarului ZIUA de Constanța.
 

Care este actuala situație, la Agigea? Se conturează o alianță pentru alegerile locale?

Se vorbește tot mai des prin comunitate despre o alianță la nivel de Agigea pentru a combate actuala conducere și de ce nu se întâmplă acest lucru. Am să fiu foarte scurt astfel încât să fiu pe înțelesul tuturor.
Avem 4 candidați vizibili la momentul actual din partea celor care își doresc această responsabilitate. În baza informațiilor din teren o parte dintre dumneavoastră consideră că o alianță între actualele organizații poate schimba actuala conducere cu ușurință.
Corect, așa este. Dar, această alianță trebuie înțeleasă corect și de ceilalți coordonatori de organizații în funcție de poziția și pregătirea fiecăruia.
 

De ce nu s-a concretizat în prezent o alianță?

Am sa detaliez motivul pentru care eu, Mihai Oancea, nu pot fi de acord la momentul acesta să sprijin pe unul dintre cei trei candidați la primăria Agigea.
  1. L.G - În momentul de față, fără inițiativă, fără coordonare, fără dorința de a candida. Se mulțumește cu situația în care suntem. Ani de zile pierduți, fără implicare, fără să pregătească pe cineva pentru a ocupa o poziție de lider în cadrul organizației pe care o coordonează.

  1. C.G - Venit de curând în comunitate, fără trecut politic cum spune el, fără experiență, acum învață din teren ce înseamnă problemele comunității din Agigea și Lazu. Promovează un comportament și o atitudine pe care atât el, cât și comunitatea, o condamnă în momentul de față. Un pas frumos făcut de el și organizația din care face parte, dar îi trebuie o perioadă de maturizare în cadrul comunității.

  1. N.D - Fost viceprimar – 2016-2020 – Tardivă inițiativa, dar nu de neglijat. Trebuia să ia această decizie cu mult timp în urmă dacă nu era respectat în cadrul echipei. Mă aștept să ia o decizie înțeleaptă și să facă primul pasul, pentru a-i atrage și pe ceilalți, pentru a demonstra cetățenilor că se poate ajunge la o alianță.


Desigur, nu vreau să deranjez pe nimeni prin aceste afirmații, departe de mine gândul acesta, nu îmi permit să fac greșeli ținând cont de faptul că depindem unii de alții pentru a ne atinge obiectivul comun. Reamintesc că acum 4 luni de zile am inițiat o întâlnire comună cu 3 dintre ei și nu am ajuns la nicio înțelegere nici până în prezent. De ce? Îi las pe ei să motiveze acest aspect.
Motivat fiind, cer întregii comunități cât și liderilor celorlalte partide să aibă încredere în mine.


Ce ar însemna pentru Agigea și Lazu, un candidat al unei alianțe locale?

Avem posibilitatea de a forma împreună o echipă eficientă pentru a respecta angajamentul făcut de fiecare dintre noi în fața întregii comunității. Vă aștept cu drag să punem la punct această alianță dorită de o mare parte dintre cetățeni. Vom forma împreuna o echipa credibilă bazată pe respect față de întreaga comunitate. Avem posibilitatea de a face un program de priorități comun care va fi asumat de întreaga alianță, iar dacă nu ne vom înțelege, întreaga comunitate va avea de suferit din cauza acestei ambiții.
Veți beneficia de o deschidere și înțelegere așa cum vă doriți. Nu este târziu. Obiectivul stabilit la începutul acestei competiții de fiecare dintre noi contează.
Vă aștept în continuare pe pagina https://www.facebook.com/PRORomaniaAgigeaLazu/  sau în discuții private care privesc comunitatea.
Puteți accesa interviurile anterioare acordate către cotidianul ZIUA de Constanța, aici:

Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea:
„Cu toții avem responsabilitatea de a ne implica atunci când comunitatea o cere”


Mihai Oancea, candidat Pro România la primăria Agigea „ S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite”

Interviu cu candidatul Pro România la Primăria Agigea Credibilitate, încredere și respect – valorile cu care debutează Mihai Oancea în lupta pentru primărie

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii