Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

ro

29 Sep, 2020 00:00 4793 Marime text
  • Conducerea  PNL Constanța a anunțat că au câștigat alegerile în 31 de localități din județ, unde vor avea primari pentru următorii patru ani
  • În urma scrutinului electoral de duminică, PNL Constanța a pierdut nouă primării dintre cele conduse în mandatul trecut de edili-șefi PNL: Costinești, Lumina, Oltina, Topalu, Cobadin, Corbu, Independența, Târgușor Istria
  • Noul primar al Constanței, Vergil Chițac a anunțat ieri că în consiliul local, el și PNL nu vor colabora cu PSD
  • La rândul său, Mihai Lupu, viitorul președinte al CJ a afirmat că PSD nu va fi la “guvernare” nici la județ și că funcție de repartiția finală a mandatelor consilieri județeni, vor demara negocierile pentru majoritate

 
Conducerea  PNL Constanța a anunțat că au câștigat alegerile în 31 de localități din județ, unde vor avea primari pentru următorii patru ani, plus primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.

În mandatul 2020 – 2024, 31 de localități din județul Constanța vor fi conduse de primari PNL. La momentul preluării Organizației Județene Constanța a PNL de către Bogdan Huțucă, 29 de unități administrativ-teritoriale aveau edili-șefi membri PNL.
În urma scrutinului electoral de duminică, PNL Constanța a pierdut nouă primării dintre cele conduse în mandatul trecut de edili-șefi PNL: Costinești, Lumina, Oltina, Topalu, Cobadin, Corbu, Independența, Târgușor Istria.
Voturile finale pentru Consiliul Județean încă nu au fost centralizate, însă liberalii sunt siguri că Mihai Lupu este noul președinte al CJC.
În cadrul conferinței de presă de ieri, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a spus:
“După 20 de ani de subdezvoltare, în care Constanța devenise feudă, am reușit să îi alungăm pe cei care au distrus orașul.
Este meritul constănțenilor, a candidaților, tuturor echipelor care au muncit în această campanile, a voluntarilor, a Partidului Liberal. Este o muncă care a început cu ceva ani în urmă, iar în această filială s-au schimbat multe lucruri, a fost reformată filială. S-a creat un brand anti PSD. Ulterior rezultatelor de la europarlamentare și prezidențiale, cei mai buni candidați la alegerile locale au câștigat.”
 

Chițac și Lupu nu vor face majorități cu PSD nici în CLM și nici la nivelul CJ

 
Noul primar al Constanței, Vergil Chițac a anunțat ieri că în consiliul local, el și PNL nu vor colabora cu PSD. Chițac a menționat că va exista o negociere cu USR, astfel încât programele celor două formațiuni politice să fie puse în aplicare pentru constănțeni.
La rândul său, Mihai Lupu, viitorul președinte al CJ a afirmat că PSD nu va fi la “guvernare” nici la județ și că “funcție de repartiția finală a mandatelor consilieri județeni, vor demara negocierile și pentru crearea unei majorități”.
Totodată, Lupu a mai afirmat că va analiza activitatea angajaților din aministrația județeană și a directorilor instituțiilor subordonate iar de la unii dintre aceștia, așteaptă chiar demisii de onoare.
 
 
Citește și:

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii