Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Oancea, candidat Pro România la primăria Agigea „ S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite”

ro

03 Jul, 2020 00:00 3665 Marime text
  • Mihai Oancea este candidatul Pro România pentru Primăria Agigea
  • Deplasarea în teren a scos la suprafață o serie de probleme cu care se confruntă cetățenii
  • Ia în calcul o posibilă alianță politică pentru binele comunității din Agigea și Lazu
Mihai Oancea este candidatul Pro România pentru Primăria Agigea. Cotidianul ZIUA de Constanța continuă seria interviurilor cu protagoniștii cursei pentru primăriile din județul Constanța, revenind la localitatea vecină municipiului Constanța, Agigea.

În ultimele patru săptămâni, Mihai Oancea, a luat la pas localitatea Agigea. Nimic nu se compară cu ceea ce se poate vedea pe teren, iar candidatul Pro România ne-a împărtășit experiența lui din comună și ce probleme a identificat la fața locului. O posibilă alianță politică este una din soluțiie viabile pentru comunitatea din Agigea și Lazu.

Ați spus că veți merge pe teren, veți lua la pas comuna Agigea, atunci când am discutat ultima oară. Au trecut câteva săptămâni bune de atunci. Cum a decurs această acțiune?

Mihai Oancea: Bună ziua, atât dumneavoastră, cât și întregii comunități din Agigea și Lazu! Cu acest prilej, doresc să transmit  sănătate întregii comunități  și să le mulțumesc încă o dată pentru faptul că au acceptat timp de 4 săptămâni  prezența noastră în teren. Strategia de dezvoltare a localităților Agigea și Lazu prin implicarea cetățenilor, pe care o punem în practica va aduce rezultate foarte bune.
Cu ajutorul cetățenilor am reușit să identificăm o mare parte din probleme, probleme care persistă de ani buni și nu au fost rezolvate nici până astăzi.

Am văzut o deschidere foarte mare privind implicarea și interesul lor de a lua atitudine atunci când vine vorba de comunitatea în care trăiesc.
Constatăm că, pe zi ce trece, crește dorința lor de a beneficia de o schimbare la alegerile locale. O schimbare în care persoana desemnată să dea dovadă de maturitate, respect și disponibilitate față de  problemele cetățenilor indiferent de convingerea politică a fiecăruia. Am ales cu toții să nu mai stăm deoparte.

Este timpul să construim împreuna lucruri frumoase, să contribuim la iîmbunătățirea calității vieții tuturor cetățenilor. Vă cer să aveți încredere în mine și în echipa pe care o reprezint.

Mulțumesc frumos pentru gândurile bune și mesajele de încurajare, și vă mulțumesc la fel de mult că ne-am cunoscut.

Există o luptă politică la nivel de Agigea, care se vede cu ochiul liber. Cum comentați acest aspect?

Întradevăr, nu există o competiție prin care candidații să vină cu ceva constructiv. Prin aceste acțiuni se dorește câștigarea puterii asupra comunității. Fiecare încearcă să se impună, să identifice cetățenii care sunt cu ei sau împotriva lor. Folosesc diverse strategii de intimidare.
Aceste manifestări nu ar mai trebui să existe în comunitatea noastră, nu vor aduce nimic bun cetățenilor din Agigea și Lazu.
Comunitatea este de ceva timp dezbinată din cauza acestor acțiuni politice defectuase. S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite. Nu mai există comunicare în acest sens. Nu mai există respect față de cel pe care îl întâlnești pe stradă.

Nu îmi doresc să particip, să încurajez astfel de acțiuni, ci ne dorim cu toții sa dezvoltăm un sentiment de încredere în rândul locuitorilor.
Eu, Mihai Oancea, îmi doresc o comunitate unită, bazată pe respect și încredere între partide care să corespundă nevoilor comunității.

O alianță politică ar fi soluția pentru a putea aduce o schimbare în comuna Agigea, bazată pe încredere. Am văzut că au fost conturați trei candidați cu o vizibilitate ridicată. Cum vedeți dumnavoastră acest aspect?

Este momentul să fim mai uniți că niciodată, în caz contrar comunitatea ne va vedea ca pe niște lași și manipulatori care urmăresc altfel de interese. Probabil că unii dintre noi nu sunt gata să facă ce are nevoie comunitatea, gândindu-se că au puterea de a schimba singuri lucrurile în bine. Total greșit!

Așa cum ați punctat, în comuna Agigea avem 3 candidați vizibili. Cu fiecare candidat, voturile se vor împăți, iar procentele vor scădea pentru fiecare, avantajând actuala conducere.

În atenția celor care se gândesc să candideze fără să își dorească cu adevărat acest lucru, favorizând alți contracandidați, prin ruperea voturilor, dar și celor care timp de 12 ani nu au avut determinarea necesară pentru a îndeplini voința cetățenilor...

Organizația Pro România Agigea și Lazu va crește în sondaje cu fiecare luna, direct proporțional cu intenția cetățenilor. Vom demonstra că suntem echipa potrivită pentru a avea un candidat  care să reprezinte această posibilă alianță.

Avantajele sunt de partea noastră: maturitate, experiență, seriozitate și respect pentru întreaga comunitate indiferent de convingerea politică. Am crescut și ne-am dezvoltat cu toții în această comunitate. Avem posibilitatea de a lucra în echipa, de a face ceva frumos pentru comunitate.

Vă aștept în continuare pe pagina https://www.facebook.com/PRORomaniaAgigeaLazu/  sau în discuții private care privesc comunitatea.
 

Amintim că Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru fotoliul primăriei din Agigea are 51 de ani, este căsătorit și are un fiu, în vârstă de 25 de ani. A absolvit Universitatea Maritimă Constanța cu titlul de inginer în domeniul Inigineria Mediului și are și un Masterat în Ingineria Mediului. Activitatea sa în adminsitrația publică este completată cu vasta experiență managerială în cadrul mai multor companii.
Despre proiectele pe care le dorește să le implementeze pentru locuitorii din Agigea, puteți citi aici: Interviu cu candidatul Pro România la Primăria Agigea Credibilitate, încredere și respect – valorile cu care debutează Mihai Oancea în lupta pentru primărie
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii