Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul independent George Simion, prezent la Constanţa „Nu am venit la Constanţa să mă bat cu pumnul în piept că voi realiza vreun spital regional sau că voi reface Cazinoul“ (galerie foto)

ro

22 May, 2019 00:00 3472 Marime text
De Ziua Municipiului Constanţa, candidatul independent la alegerile europarlamentare din 26 mai George Simion a fost prezent la Constanţa, pentru a susţine o conferinţă de presă. Alături de acesta s-au aflat preşedintele comunităţii greceşti „Elpis“ Constanţa, Traian Anton Antoniadis, dar şi coordonatorul campaniei România MARE în Europa în judeţul Constanţa, Marius Florian. Conferinţa de presă a avut ca temă „Împreună pentru o Românie MARE în Europa”.
 
Pe lângă faptul că era ziua oraşului, Marius Florian a precizat că 21 mai reprezintă şi Ziua Internaţională a diversităţii culturale, iar Constanţa şi Dobrogea sunt dovada vie că poate exista armonie printre atâtea etnii. Candidatul independent George Simion a urat în primul rând la mulţi ani locuitorii municipiului Constanţa, după care a făcut o punte între evenimentele de la Harghita, unde a avut loc un incident cu crucile eroilor căzuţi la datorie, care erau acoperite cu saci de gunoi, şi despre ce se întâmplă la Constanţa.
 
„La mulţi ani celor care poartă numele de Constantin şi Elena! La mulţi ani, Constanţa! Suntem în ultima săptămână de campanie. Am venit să prezint constănţenilor ceea ce candidatul independent George Simion vrea să facă pentru Constanţa şi România, dar şi pentru poporul român, într-un sens mai larg. Într-adevăr, am avut acel incident neplăcut vinerea trecută, la cimitirul de la Valea Uzului, un cimitir internaţional, care deserveşte soldaţi din Primul şi al Doilea Război Mondial, înfiinţat în 1926, de Asociaţia Culturală pentru Cultul Eroilor. Nu mai revin asupra episodului decât printr-un sens mai larg, în care pot face o paralelă cu ce se întâmplă la Constanţa.
 
În Constanţa, mai mult decât în orice altă parte a ţării, probabil fiind şi plămânul economic al României, oamenii sunt mult mai concentraţi pe bunăstare, pe profit, pe dezvoltare economică. Este regretabil că acest plămân al economiei este lăsat mereu în spate. E normal, având în vedere amalgamul de naţionalităţi care trăiesc în judeţul Constanţa şi în zona Dobrogei şi având în vedere portul şi căile de comunicare să existe această orientare către profit, către bunăstare, pe care ne-o dorim cu toţii. Aici, la Constanţa, avem un exemplu de bună înţelegere între etnii, cărora vreau să le spun şi lor la mulţi ani de Ziua Constanţei şi Ziua Internaţională a Cooperării Etnice.
 
În centrul ţării avem nişte oameni care nu din vina lor au fost radicalizaţi, pentru scoruri electorale. E în avantajul mai multor concurenţi electorali să există vrajbă etnică în această competiţie electorală. Totodată, înţelegem şi felul în care clasa politică românească a sprijinit existenţa UDMR, care este o uniune civică, exact ca Uniunea Elenă. Nu este un partid politic. Şi eu am o asociaţie, dar nu pot candida cu ea în alegeri. Este firesc ca toate minorităţile din România să aibă locuri din oficiu în Parlamentul României pentru ca vocea lor să se simtă reprezentată. România e un punct de reper în această privinţă. Nu e bine să amestecăm lucrurile - ori eşti partid, ori uniune pe criterii unice. Constituţia României nu permite partide pe criterii etnice”, a spus George Simion.
 
Idealul naţional este folosit de mulţi politicieni pentru a ajunge la sentimentele alegătorilor. Totuşi, George Simion atrage atenţia că oamenii trebuie să fie atenţi pe cine să creadă.
„Toată lumea încearcă să profită de aceste sentimente naţionale în campanie şi mai ales să le exacerbeze când sunt astfel de formaţiuni care nu reuşesc să treacă pragul electoral. Nu este normal să fii patriot numai pe bannere şi în campanie. Patriotismul real se manifestă prin fapte. Ce se întâmplă greşit în Covasna şi Harghita faţă de Constanţa este cu vina partidelor politice româneşti care se pozează în mari patrioţi. Aş dori ca toate etniile din judeţul Constanţa să nu mai fie lăsate în spate la fel cum sunt toate regiunile ţării”, a adăugat candidatul independent la alegerile europarlamentare.
 
A punctat doar câteva aspecte care ar trebui să ridice semne de întrebare pentru că sunt lăsate doar la stadiul de promisiuni, iar candidatul independent a subliniat că nu a venit la Constanţa să facă promisiuni pe care nu le poate îndeplini, ci a pus acces pe experienţa vastă din civism şi activism, iar prin funcţia publică pe care o va primi odată cu votul românilor, va aduce schimbări mici care vor fi de durată şi după ce i se va încheia mandatul.
 
„Industria de armament care nu mai funcţionează, portul din Constanţa, care este o vacă bună de muls, bateriile de coastă care mai există doar la Babadag şi sunt lăsate de pe vremea lui Ceauşescu, spitalul regional care nu s-a mai făcut, celelalte spitale şi din alte oraşe arată tocmai faptul că aşa-zisele partide româneşti sunt patriote doar în timpul campaniei electorale. Există fonduri europene şi au existat în acest exerciţiu bugetar pentru aceste spitale regionale şi pentru investiţii în sănătate. Nu s-au folosit. Guvernul României a trimis o notă la Bruxelles că preferă să achiziţioneze 200 de ambulanţe decât să facă o parte din aceste spitale. Asta e clasa politică. Nu am venit la Constanţa să mă bat cu pumnul în piept că voi realiza vreun spital regional sau voi reface Cazinoul. Înţelegeţi cu toţii ridicolul situaţiei.
 
Totodată, şi românii, şi tătarii, şi turcii, şi grecii, şi ruşii-lipoveni, şi ungurii înţeleg că pentru a ne fi bine nu este suficient să ne meargă nouă bine. Trebuie să le meargă şi celorlalţi. Înţeleg că patriotismul ăsta mimat în campaniile electorale e bine să existe cu adevărat în sufletul unor oameni. Noi realizăm acţiuni pentru românii de pretutindeni de peste 12 ani, fără a ocupa funcţii publice. Din afara sistemului acestor partide politice, am făcut demersuri pe cale civică care au dus la anularea deţinerii de paşapoarte pentru a intra în Republica Moldova, ceea ce a generat dezvoltarea schimburilor economice şi turistice între cele două state româneşti. Am adus 70.000 de oameni din Basarabia în România într-un program care se cheamă „Cunoaşte-ţi ţara”. Am înfiinţat o televiziune pe cablu la Chişinău”, a mai spus George Simion.
 
Liderul Comunităţii Elene din Constanţa, Traian Anton Antoniadis, a spus că îl va susţine pe George Simion în alegeri pentru că nu are un discurs politic şi că fiecare om are patriotismul în ADN, bine pus şi păstrat.
 
Material la comanda lui George Simion. Cod unic de identificare: 44190001
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii