Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Berceanu bagat in corzi de Silvian Ionescu si Robert Raduta

ro

23 Oct, 2009 18:16 5743 Marime text

berceanu_bagat_in_corzi_de_silvian_ionescu_si_robert_raduta.jpgMinistrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu se confrunta de vreo saptamana cu o situatie destul de delicata. Comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu- Silvian Ionescu si omul de afaceri Robert Raduta fac presiuni asupra lui Berceanu ca in fruntea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) sa revina fostul presedinte Gheorghe Stefan. Acesta a fost destituit la inceputul acestui an de fostul ministru pesedist al Agriculturii- Ilie Sarbu din cauza intarzierilor in atragerea fondurilor europene din Programul Operational pentru Pescuit.

In plus, Gheorghe Stefan a fost debarcat si pentru faptul ca gestionat foarte prost activitatea agentiei si ca atare, intarzierile s-au datorat auditarilor nefinalizate pe toate recomandarile CE referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program.

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii au precizat ca fostul presedinte al ANPA este verificat de mai multi politisti si procurori pentru acordarea ilegala a unei licente de acvacultura pentru o societatea comerciala din judetul Tulcea pe o amenajarea piscicola reconstituita ecologic.

La ora actuala, Radu Berceanu incearca sa traga de timp, intrucat repunerea in functie a lui Gheorghe Stefan ar insemna ca sa-i faca jocurile lui Silvina Ionescu si Robert Raduta. Insa, Radu Berceanu este constient ca numindu-l pe Gheorghe Stefan ar intra in conflict cu unul dintre cei mai mari contestatari ai fostului presedinte ANPA- Gheorghe Flutur si cu cativa oameni de afaceri de greutatea din zona PDL. Mai trebuie precizat, ca neoficial, Radu Berceanu a fost informat ca "Gheorghe Stefan are o reputatie foarte proasta la Comisia Europeana si nu este indicat ca acesta sa revina in fruntea ANPA".

Sursa: agentia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii