Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plangere Romtelecom a sanctionat cu cinism un handicapat locomotor

ro

17 Dec, 2009 00:39 4306 Marime text

romtelecom_a_sanctionat_cu_cinism_un_handicapat_locomotor.jpgAm primit la redactie o scrisoare din partea cititorului Calin Savu, din Hunedoara, care reclama un abuz al companiei Romtelecom.

"Ma numesc Calin Savu si sunt din judetul Hunedoara, sunt handicapat locomotor gradul I, am pensie de 290 lei. Vreau sa fac urmatoarea plangere: am facut cerere sa reziliez contractul cu Romtelecom deoarece nu sunt multumit de serviciile lor de Internet si de telefonie fixa. De trei luni incerc sa reziliez acest contract si nu reusesc. Am avut un contract de internet si telefonie fixa (cod. facturare 42226191887556) cu Romtelecom. In luna aprilie 2009, au sunat cei de la Romtelecom sa ma intrebe daca mai doresc sa prelungesc Internetul cu 6 luni gratuit la 6 MB/s cu 12,5 euro luna, dar pt asta trebuie sa reinnoesc contractul impreuna cu tel fix pe 2 ani. Abonamentul telefonului fix are preturi exagerat de mari, platesc in fiecare luna 150 - 200 lei Ron si pt asta am avut nevoie de Internet. Am folosit acest retea de 6 MB/s pana in luna august 2009.La inceputul lunii august am constat ca nu mai am decat la 4 Mb/s si tot platesc acelasi suma cu 12,5 euro. Si mai mereu imi pica Netul. Am facut cerere pentru remedierea problemei si a venit de doua ori cate o echipa de la Romtelecom si nu a reusit sa remedieze situatia. Am scriscateva e-mailuri la Romtelecom sa rezolve problema ca daca nu voi rezilia. De la Romtelecom am primit raspuns sa mai fac din nou contractul pe inca doi ani cu 6 MB/s tot cu 12,5 euro si am solicitat de mai multe ori ca nu-mi convine si doresc sa reziliez contractul cu Romtelecom. Am primit telefon de la centrala Internet sa imi spuna ca e de la computerul meu, ca e defect. Am cerut inca o sata rezilierea, ca nu mai am bani sa mai platesc in plus. Va spun ca am computer destul de bun, niciodata nu am avut probleme. La scurt timp, m-au anuntat cei de la Romtelecom ca daca reziliez contractul trebuie sa platesc restul 1.300 de RON, cate ar reprezenta reducerea de care n-am mai beneficiat. Vreau sa mentionez ca sunt o persoana cu dizabilitate, in carucior, si mi-e greu sa dau in judecata si mai ales sunt in criza de bani, ceea ce-mi afecteaza si sanatatea mea. Va rog frumos ajutati-ma sa reziliez si sa scap de Romtelecom. De atunci ei tot incearca sa-mi reinnoiaca un alt contract sau ma ameninta ca ma taxeaza cu suma aceea, care reprezinta de pensia mea de handicapat locomotor. Mentionez ca m-am adresat si asociatiei conduse de dl avocat Iulian Urban si poate ca si domnia sa o sa ma ajute."

Un reporter AIM a contactat serviciul contracte de la Romtelecom, de unde s-a primit urmatorul raspuns: "Intrucat persoana in cauza doreste sa relizilieze contractul noi recuperam toate reducerile de care acesta a beneficiat, plus o dauna contractuala. Persoana in cauza a fost de acord cu prevederile contractului." Cu toate ca am mentionat ca Savu are o dizabilitate de gradul I, fiind handicapat locmotor, am primit raspunsul cinic: "Intelegem situatia, dar prevederile contractuale nu mentioneaza vreo exceptie. Reclamantul ar putea sa pastreze contractul, nu e vorba de o reinnoire, caz in care litigiul ar fi stins".

Sursa: agentia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii