Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii apară spațiul verde A treia dezbatere a PUZ-ului privind construirea de parcări și blocuri în Tomis Nord (documente)

ro

10 Jul, 2015 00:00 2781 Marime text
 
Cetăţenii municipiului Constanţa sunt convocați, din nou, la consultări, pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la intenţia de elaborare a „Planului Urbanistic Zonal - zona delimitată de strada Suceava, strada Adamclisi, aleea Heracleea, aleea Capidava şi aleea Argeşului“. Aici  este propusă construirea unor parcări care să deservească locuitorii din zonă, dar în (prim) plan sunt cuprinse şi două blocuri care ar urma să se ridice de asemenea pe spaţiul verde. Iniţiatorul PUZ-ului este o anume Marcela Savin.

Ciitește și:  

PUZ-ul este unul foarte controversat, aflându-se la a treia dezbatere, la inițiativa viceprimarului cu atribuții de primar, Decebal Făgădău.  Cea de-a treia dezbatere publică privind construirea a două noi blocuri şi parcări în Tomis Nord este programată pentru pe 23 iulie de la ora 10.00. Ptrivit reprezentanților de la Urbanism din cadrul Primăriei Constanța, pentru ca această dezbatere să aibă loc în bune condiții au fost anunţate 17 asociaţii de proprietari din zonă, administratorii acestora fiind obligaţi să afişeze la avizierele tuturor blocurilor anunţul privind consultarea publică şi schiţa noului PUZ.
Amintim că acest PUZ a creat rumoare la şedinţa de Consiliu Local Municipal din 30 aprilie, atunci când Făgădău a retras acest proiect de pe ordinea de zi, în urma unei scrisori primite din partea constănţenilor care locuiesc în zona respectivă, cu promisiunea că dezbaterile vor fi reluate.

Citește și: Bloc pe terenul unui veteran de război: PUZ-ul pentru construirea unor parcări în Tomis Nord, din nou supus consultărilor (galerie foto + documente)

„Dacă nu doresc aceste parcări, în mod evident ele nu vor fi incluse. Scopul reglementării urbanistice este tocmai acela de a conjuga nevoile investiţionale cu dorinţele celor din zona respectivă. Am ţinut cont şi voi relua procesul de dezbatere publică. Cei care se simt lezaţi, inclusiv investitorii, pot acţiona în instanţă. Este dreptul oricui“, a adăugat, la vremea respectivă, viceprimarul Decebal Făgădău. Iată că acum vorbim deja de o a treia dezbatere.

Citește și: Primãria recheamã oamenii la consultãri: PUZ-ul întocmit pentru construirea unor parcãri în Tomis Nord, la mâna constãnțenilor

Cât despre dezbatereaa precedentă, din luna iunie, oamenii prezenții la discuții nu au fost mulțumiți de souția la care s-a ajuns, mai ales că nu au fost înștiințați din timp, așa cum li s-a promis atunci când au depus solicitările la Primăria Constanța. Astfel, avocatul care reprezintă cele două asociații de proprietari din zonă (locatarii blocurilor  U1 şi T1), a considerat că interesul cetăţenilor din zonă nu a fost respectat, ei neavând suficientă reprezentare în discuţiile purtate la dezbaterile anterioare. Acesta a solicitat reluarea consultărilor la o dată ulterioară şi la o oră accesibilă tuturor, adică undeva după programul obişnuit de lucru.

Citește și: Sondaj de opinie: Sunteți de acord cu distrugerea unor spații verzi pentru crearea de noi locuri de parcare în municipiul Constanța?

Deşi primarul interimar al Constanţei nu a participat la consultărie de până acum, neavând această obligaţie, el a declarat după ultima ședință de consultare a populației din 18 iunie că este la curent cu cele discutate în şedinţă şi consemnate în procesul-verbal şi că „procedura de consultare va fi reluată, dar dezbaterea va avea loc într-o zi de lucru, în a doua parte a zilei, până în ora 16.00”. „Primăria Constanţa este doar gazda acestor consultări. De asemenea, vom publica din timp anunţul pentru consultare şi pe site-ul Primăriei, şi pe Facebook, şi în media, iar toate instituţiile mass-media interesate vor primi din timp informaţiile necesare“, declara atunci primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, pentru ZIUA de Constanţa.

Citește și: Primãria recheamã oamenii la consultãri: PUZ-ul întocmit pentru construirea unor parcãri în Tomis Nord, la mâna constãnțenilor
 
„Până la soluţionarea litigiilor“: Proiectul PUZ-ului pentru blocul social din Faleză Nord şi cel elaborat de firma lui Felix Arsene, retrase (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii