Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

ro

20 Jan, 2024 16:12 649 Marime text
  • PUZ-ul vizat în proces acoperă o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, fiind delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.
  • Următoarea înfățișare în proces va avea loc la data de 31 mai 2024.

Tribunalul Constanța a amânat procesul procesul deschis de dezvoltatorul imobiliar Avantech Cont SRL primarului, arhitectului șef și Consiliului Local Constanța, pentru anularea unei hotărâri de consiliu ce vizează un teren din cartierul Tomis Nord.


Noul termen de judecată a fost stabilit pentru finele lunii mai 2024, pentru completarea timbrajului acțiunii în cauză.


În proces, este vizată HCL Constanța nr. 175/27.04.2023, hotărâre prin care a fost aprobat Planului Urbanistic Zonal „Avantech Cont“, Municipiul Constanța.


PUZ vizează o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, fiind delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.

Valabilitatea PUZ este de zece ani de la data aprobării hotărârii.

Legat de Avantech Cont SRL, pe 6 ianuarie 2023, Primăria Constanța a eliberat CU 72 prin care societatea nu poate utiliza documentul pentru Construire imobil P+4E – spații comerciale și locuințe colective la adresa din Constanța, strada Dobrilă Eugeniu, zona bloc R2, întrucât era necesară elaborarea și aprobarea unui PUZ.


Dosarul de la instanță a fost înregistrat încă din vara anului 2023, pe 5 iulie 2023, sub numărul unic 4722/118/2023 și obiect „anulare act administrativ HCL nr. 175/27.04.2023“.


Părți în cauză sunt Avantech Cont SRL, în calitate de reclamant, în timp ce Consiliul Local Constanța, Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și Arhitectul șef al Municipiului Constanța Dan Petre Leu sunt pârâții.


Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța în cauză, luată la finalul procesului, aceasta va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel, în recurs.


Următoarea înfățișare în proces va avea loc la data de 31 mai 2024.
 

Despre Avantech Cont SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 19 ianuarie 2024, Avantech Cont SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul în Constanța, pe strada Țepeș Vodă, nr. 21 și se ocupă de închirierea șu sibînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.

Asociați sunt Hristian Șapera și Enache Dardac, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său regăsindu-se și în Nazodi Expres SRL Constanța.

Conform sursei citate, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 41.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 50.000 de lei.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Imobiliare Constanța
Parcare nouă în Mamaia! Ce investitor vrea să construiască?


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii