Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu distrugerea unor spații verzi pentru crearea de noi locuri de parcare în municipiul Constanța?

ro

20 Jun, 2015 00:00 2984 Marime text
Problema locurilor de parcare în municipiul Constanța este una realmente arzătoare: din ce în ce mai multe mașini și din ce în ce mai puține locuri unde poți lăsa mașina fără teama că, la întoarcere, o vei găsi „accesorizată” cu o caracatiță galbenă de toată frumusețea. Soluția ar trebui să fie crearea unor noi locuri de parcare. Dar unde? Singurele zone care ar putea găzdui astfel de locuri pentru „odihna” autoturismelor sunt spațiile verzi, și așa decimate, în ultimii ani, de construcțiile care apar la tot pasul pe orice petic de iarbă.
 
La momentul actual, avem aceste două probleme arzătoare:
 
1 - lipsa locurilor de parcare, o problemă acută, aşa cum reiese şi din sondajul lansat de ZIUA de Constanța în urmă cu câteva luni, în cadrul căruia 91% dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi de numărul locurilor de parcare din municipiu.

Sondaj de opinie: 91% dintre constănţenii care au răspuns la sondaj, nemulţumiţi de numărul locurilor de parcare din municipiu
 
2 - distrugerea spațiilor verzi din municipiul Constanța, pentru crearea unor noi locuri de parcare, fapt care atrage multiple nemulțumiri. Este şi cazul locuitorilor din zona Tomis Nord, care nu sunt de acord cu distrugerea spațiului verde pentru crearea unor locuri de parcare „nesolicitate“.

Citeşte şi 

Bloc pe terenul unui veteran de război: PUZ-ul pentru construirea unor parcări în Tomis Nord, din nou supus consultărilor (galerie foto + documente)
 
Primăria recheamă oamenii la consultări: PUZ-ul întocmit pentru construirea unor parcări în Tomis Nord, la mâna constănțenilor
 
„Până la soluţionarea litigiilor“: Proiectul PUZ-ului pentru blocul social din Faleză Nord şi cel elaborat de firma lui Felix Arsene, retrase (documente)
 
Constănţeanul.com: Încă două distrugeri de spațiu verde intră la votul Consiliului Local Constanța
 
Se poate găsi o soluție mai bună? Există vreo cale de mijloc? Care lipsă poate fi tolerată mai bine - cea a spațiilor verzi sau cea a locurilor de parcare?
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează următorul sondaj de opinie, cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data 3 Iulie 2015

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii