Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre asociaţi, trimis în judecată pentru evaziune fiscală Trattoria Group, firma lui Claudiu Anghelescu, în insolvenţă

ro

30 Jan, 2015 00:00 2376 Marime text
Potrivit datelor publicate recent în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, citat de Antiţepari.ro, pe numele firmei Trattoria Group SRL a fost deschisă o notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma are ca obiect de activitate „Restaurante“. Asociaţi în firmă sunt Claudiu Anghelescu şi Cristian Georgescu, ambii deţinând procente egale din părţile sociale. Administrator judiciar a fost numit Salop Ion CII. Potrivit aceleiaşi surse, Cristian Georgescu este asociat şi în alte trei firme, toate radiate de la Registrul Comerţului. Omega Group SRL, radiată din 2002, Radan Truck SRL, radiată în 2012, şi Ada Trans SRL, radiată în 2011.
 
Numele celei din urmă firme şi cel al lui Claudiu Anghelescu apăreau într-un comunicat al DNA Constanţa în care se vorbea despre trimiterea în judecată pentru presupuse infracţiuni de evaziune fiscală şi despre refuzul de a pune la dispoziţie administratorului judiciar documentele şi informaţiile privind activitatea comercială a societăţii. În cauză a fost trimis în judecată şi Mihai Răzvan Olteanu, administrator de fapt al societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 2006 - 2008, inculpatul Anghelescu Claudiu s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin nedeclararea exactă cu privire la sediul real al respectivei societăţi comerciale, în scopul evident de a asigura clandestinitatea deplină a activităţii comerciale desfăşurate în intervalul de timp menţionat, iar în perioada 6.06.2005 - 9.01.2006, nu a pus la dispoziţia administratorului judiciar, desemnat prin sentinţa civilă nr. 1358/COM/05.05.2005, a Tribunalului Constanţa, documentele contabile ale societăţii, lista tuturor bunurilor din patrimoniu şi declaraţia din care să rezulte intenţia de a reorganiza activitatea sau de a lichida averea societăţii în faliment, deşi acestea îi fuseseră solicitate expres prin trei notificări.“

De asemenea, în perioada mai 2006 - februarie 2008, „prin acţiuni conjugate întreprinse în calitate de administratori de fapt ai SC ADA TRANS SRL Constanţa, societate aflată în procedură de reorganizare judiciară şi faliment, inculpaţii Anghelescu Claudiu şi Olteanu Răzvan Mihai au ascuns sursa impozabilă ori taxabilă, prin aceea că au desfăşurat activitate comercială, neevidenţiată contabil şi nedeclarată, dar atestată de încasarea, prin conturile bancare, de venituri provenite, în aparenţă, din comercializarea de produse energetice (combustibil), fapte ce au avut drept consecinţă sustragerea în întregime de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum total de 10.094.576,34 de lei, echivalent a 2.708.571,83 de euro“, se precizează în documentul citat.
„În acelaşi interval de timp, cei doi inculpaţi au retras din conturile bancare ale societăţii importante sume de bani în numerar, pe bază de documente justificative (borderouri de achiziţii cereale de la persoane fizice) întocmite fictiv“, se arată în comunicatul DNA. În prezent, cauza se află în continuare pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru astăzi.
 
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea asociat, Cristian Georgescu, acesta mai apare ca administrator şi asociat în firmele Trattoria Cafe din Constanţa, dar şi în Lucris Magic SRL din capitală, unde este menţionată o hotărâre de dizolvare judiciară conform art. 237 din Legea nr. 31/1990, potrivit Registrului Comerţului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii