Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se naşte o nouă oportunitate pentru vânătorii de funcţii. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Turism Dobrogea”! Cine sunt membrii fondatori şi care este scopul acesteia? (document)

ro

26 May, 2018 00:00 2904 Marime text

Consilierii judeţeni constănţeni vor aproba, pe 30 mai, constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Turism Dobrogea”, în vederea dezvoltării durabile şi promovării turismului în judeţul Constanţa.

Alături de judeţul Constanţa, membri fondatori ai Asociaţiei sunt judeţul Tulcea, Municipiul Constanţa şi Municipiul Tulcea.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Turism Dobrogea” va avea sediul în clădirea administraţiei judeţene din Constanţa.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că membrii Asociaţiei doresc să se asocieze în scopul promovării turismului din regiunea Dobrogea, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în afara acesteia, în condiţiile legii, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea, finanţarea şi implementarea strategiilor/proiectelor cu finanţare internaţională, europeană, naţională, regională, locală de dezvoltare a turismului din regiunea Dobrogea.

Patrimoniul iniţial al Asociaţiei este format din activul constituit prin aportul în numerar al membrilor fondatori, în valoare totala de 4.000 de lei.

Organele de conducere şi control ale Asociaţiei sunt Consiliul de Administraţie, Consiliul Director şi Cenzorul. Consiliul de Administraţie se compune din reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale componente, desemnaţi de consiliul local sau de consiliul judeţean, Ia propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, precum şi Ia propunerea consilierilor locali sau judeţeni. Consiliul de Administraţie îşi alege dintre membrii săi pe preşedintele Asociaţiei, care are atribuţiile prevăzute în statutul Asociaţiei şi care o reprezintă în raporturile cu terţii. Atribuţiile Consiliului de Administraţie sunt stabilite prin statutul Asociaţiei, iar hotărârile acesteia sunt obligatorii pentru toţi membri asociaţi.

Consiliul Director este organul executiv de conducere al Asociaţiei, format din preşedintele Asociaţiei şi încă 3 (trei) membri numiţi de Consiliul de Administraţie pentru un mandat de 2 (doi) ani. Membrii Consiliului Director pot fi revocaţi şi înlocuiţi oricând de către Consiliul de Administraţie. Membrii Consiliului Director pot fi realeşi.

 

Scopul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Turism Dobrogea”!

 

Scopul Asociaţiei este dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului din regiunea Dobrogea, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în afara acesteia, în condiţiile legii, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea, finanţarea şi implementarea strategiilor/proiectelor din regiunea Dobrogea, cum ar fi: Inventarierea resurselor materiale şi spirituale, naturale, culturale, istorice şi sociale din regiunea Dobrogea; Constituirea unei baze de date care să cuprindă propunerile de proiecte din domeniul turismului, la nivelul regiunii Dobrogea, şi stabilirea unor priorităţi la nivel de regiune/zonă; organizarea şi/sau participarea la evenimente, târguri, conferinţe pentru a promova turismul dobrogean şi/sau interesul membrilor, la solicitarea acestora; cooperarea şi /sau afilierea cu/la organisme interne şi/sau internaţionale pentru promovarea oportunităţilor turistice din zona Dobrogea şi pentru a obţine informaţii, consultanţă şi sprijin din partea acestor organisme.

 

Unităţile administrativ-teritoriale au dreptul ca, în limitele competenţelor, să coopereze, să se asocieze cu unităţi administrativ-teritoriale din străinătate, în condiţiile legii, prin hotărâri ale consiliilor locale sau consiliilor judeţene, după caz. Pentru protecţia şi promovarea intereselor lor comune, unităţile administrativ-teritoriale au dreptul de a adera la asociaţii naţionale internaţionale, în condiţiile legii.

Patrimoniul propriu cuprinde mijloacele materiale şi mijloacele financiare necesare acoperirii cheltuielilor curente de organizare şi funcţionare şi desfăşurării activităţilor specifice Asociaţiei. Mijloacele materiale ale Asociaţiei se constituie prin contribuţia în natură a părţilor şi se compun din imobile, terenuri, mobilier, echipamente de tehnică de calcul, telecomunicaţii şi birotica, mijloace auto, dotări, echipamente, utilaje, materiale pentru curăţenie, iluminat, consumabile, etc.

Patrimoniul iniţial al Asociaţiei este de 4.000 de lei si se compune din aportul în numerar după cum urmează: Judeţul Constanta - 1.000 de lei, Judeţul Tulcea - 1.000 lei, Municipiul Constanta - 1.000 lei şi Municipiul Tulcea - 1.000 lei.

 

În secţiunea „documente”, puteţi consulta integral proiectul de hotărâre privind constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Turism Dobrogea”!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii