Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii

ro

24 Oct, 2019 00:00 1733 Marime text

Situaţie aproape imposibilă pentru Consiliul Judeţean Constanţa: încearcă să dizolve o asociaţie din care face parte, dar care nu a funcţionat niciodată, şi ai cărei asociaţi nu mai există ca entităţi juridice. Instanţa a respins însă cererea CJC, pe motiv că nu s-ar fi făcut dovada convocării oficiale a fiecăruia dintre membrii fondatori şi nici că aceştia ar fi refuzat să participe la convocare în vederea dizolvării.
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins solicitarea Consiliul Judeţean Constanţa privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism. Solicitarea de dizolvare a asociaţiei cu pricina fusese înaintată instanţei la începutul lunii august, iar în cursul lunii trecute completul a decis să respingă cerea CJC. Împotriva deciziei a fost formulat apel, depus la Judecătoria Constanţa şi urmând să fie analizat de judecătorii Tribunalului.
Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a fost înfiinţată la finele anului 2000, când preşedinte al CJC era Stelian Duţu. Calitatea de asociaţi ai noii entităţi le revenea Autorităţii Naţionale pentru Turism, Oficiului de Promovare a Turismului şi Oficiului de Autorizare şi Control. Totuşi, reprezentanţii CJC au argumentat faptul că, de la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia Tomis Turism nu ar fi funcţionat niciodată. Cum legea prevede că se poate dizolva o entitate pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării, CJC s-a adresat justiţiei.

În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au cerut instanţei de judecată să pronunţe hotărârea de dizolvare a societăţii.
Pe de altă parte, însă, judecătorii au argumentat că o astfel de hotărâre nu se poate lua de către instanţă dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori şi, respectiv, că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la convocare în vederea dizolvării.

Este de menţionat, însă, şi faptul că reprezentanţii CJC au purtat o corespondenţă cu Ministerul Turismului pe tema dizolvării Asociaţiei Tomis Turism, ministerul fiind continuator al Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Oficiului de Promovare a Turismului şi al Ofiuciului de Autorizare şi Control – entităţi care astăzi nu mai există. Ministerul Turismului, la rândul său, a fost de acord cu dizolvarea.
Instanţa, însă, a stabilit că ministerul nu ar fi preluat şi calitatea de membru în Asociaţia Tomis Turism, o dată cu încetarea activităţii celorlalţi trei membri fondatori.

Una peste alta, judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea de dizolvare, însă reprezentanţii CJC au atacat deja această decizie, astfel că procesul se va relua la Tribunalul Constanţa.Citeşte şi:

Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii