Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să protesteze alţii! Angajaţii CJC au spus „pas“ şi grevei generale de azi

ro

12 Jul, 2016 00:00 1954 Marime text

 
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând astăzi o grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru. Angajaţii din Consiliul Judeţean Constanţa nu vor participa însă la grevă. Funcţionarii publici din primăria Constanţa însă vor participat la greva de azi.
 
Sindicatul Liber al Salariaților din Administraţia Publică (SLSAP) Constanţa este solidar cu acţiunea de protest - grevă cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru, în data de 12 iulie, organizată de FNSA. „Susţinem revendicările colegilor noştri din administraţia publică locală, respectiv: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acordarea voucherelor de vacanţă pentru personalul din administraţia publică locală, acordarea unei creşteri salariale de 25% pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală“, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii SLSAP Constanţa. Aceştia au ţinut totuşi să adauge că „acţiunea de solidaritate faţă de demersurile întreprinse de FNSA nu vizează în niciun fel conducerea Primăriei municipiului Constanţa“.
 
La rândul lor, şi salariaţii Consiliului Judeţean Constanţa se declară solidari cu FNSA, încă nu vor participa azi la grevă. „Nu am adunat 50+1 de semnături pentru a participa la grevă“, a explicat liderul de sindicat al CJC, Irina Rogoz.
 
Reamintim că pe data de 8 iulie au avut loc negocieri între Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi ministrul Muncii, pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România. „Am reuşit să convenim asupra unui acord de suspendare a grevei, acesta conţinând următoarele elemente: ministrul Muncii se angaja ca, în prima şedinţă de Guvern, să promoveze un act normativ care să reglementeze acordarea normei de hrană şi a tichetelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală; iar din 15 iulie, vor fi demarate discuţiile pentru legea unitară de salarizare, pornind de la principiile Legii nr. 284/2010 şi valoarea punctului de referinţă 1250.
 
În momentul în care ne-a fost returnat acordul pentru a fi semnat, acesta nu mai conţinea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme; în schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanţilor Guvernului României de formare a unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate. Din aceste considerente şi din cauza lipsei de seriozitate a reprezentanţilor Guvernului României în a soluţiona problemele grave cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza, în data de 12 iulie, grevă generală cu întreruperea programului de lucru pe durata întregii zile“, a spus Valer Suciu, preşedintele FNSA.

Citeşte şi FNSA a organizat o grevă azi. Deja sunt anunţate alte forme de protest pentru luna iulie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii