Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:04 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

ro

06 Jun, 2018 00:00 1265 Marime text
Autoritatea publică locală a comunei Pantelimon se gândeşte la cei mici, încercând să le creeze condiţii pentru o copilărie frumoasă. Fie că vorbim de şcoli şi grădiniţe reabilitate, de un after school nou-nouţ sau de momente minunate dedicate copiilor, Primăria Pantelimon face tot ce poate pentru ca tânăra generaţie să înveţe în condiţii de calitate.
 
Din anul şcolar 2018-2019, elevii din satele Pantelimonu de Jos, Runcu şi Nistoreşti vor dispune de grupuri sanitare noi. Potrivit primarului comunei Pantelimon, Costel Armăşescu, lucrările de extindere a imobilelor prin înfiinţarea de grupuri sanitare noi vor începe în data de 11 iunie. „Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a imobilelor prin înfiinţarea de grupuri sanitare. Vorbim despre şcoala şi grădiniţa din Runcu, şcoala şi grădiniţa din Pantelimonu de Jos şi grădiniţa din Nistoreşti. Toate aceste unităţi de învăţământ vor fi extinse prin înfiinţarea de grupuri sanitare noi. Valoarea investiţiei este de 350.000 de lei per unitate de învăţământ“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarului comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
Un alt proiect care va fi demarat de autoritatea publică locală vizează înfiinţarea unui after school. „În comuna Pantelimon avem o clădire dezafectată, care va fi reabilitată şi modernizată. În imobil va funcţiona un after school, unde vor merge 40 de copii“, a mai spus Costel Armăşescu. Potrivit primarului, valoarea acestui proiect este de 1,471 de milioane de lei. „Avem toate avizele obţinute, urmează să demarăm organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului“, a mai precizat primarul Costel Armăşescu.
 

Copiii din comună, sărbătoriţi de 1 Iunie

 
În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej pentru a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om, copilăria, de a oferi sprijin, a aprecia, a iubi copiii şi a promova bunăstarea micuţilor din toată lumea. Pentru că 1 iunie este zi liberă, copiii din Pantelimon, Runcu, Pantelimonu de Jos, Pantelimonu de Sus, Nistoreşti şi Călugăreni au sărbătorit pe 31 mai, alături de cadrele didactice şi membrii administraţiei publice locale, Ziua Internaţională a Copilului. Toţi cei 310 copii au fost invitaţi de autoritatea publică locală la un spectacol de zile mari. Mai mult, aceştia au primit pachete pline cu dulciuri, fructe şi sucuri, oferite de Primăria şi Consiliul Local Pantelimon.
 
„Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Prin idealurile şi inteligenţa lor, copiii de astăzi reprezintă şansa unei lumi mai bune, întărind speranţa într-un viitor mai bun“, a fost mesajul transmis de primarul Costel Armăşescu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii