Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

ro

09 Jan, 2019 00:00 1017 Marime text
Primăria comunei Pantelimon, prin primarul Costel Armăşescu, a reuşit să implementeze, anul trecut, mai multe proiecte, menite să îmbogăţească viaţa locuitorilor din comuna Pantelimon şi a satelor Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni.
 
Printre acestea se numără: extinderea reţelei de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din localitatea Pantelimon; înfiinţarea grupurilor sanitare la şcoala şi grădiniţa din Runcu, la şcoala şi grădiniţa din Pantelimon de Jos şi la grădiniţa din Nistoreşti; înfiinţarea unui after school în comuna Pantelimon; reabilitarea drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni.
 
La acestea se adaugă realizarea sistemului de canalizare la nivelul întregii comune; reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni. Tot în anul 2018, Primăria comunei Pantelimon a finalizat două investiţii din banii primiţi de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de dotarea căminelor culturale din Pantelimon de Jos, Nistoreşti şi Runcu şi de reamenajarea parcurilor de joacă în trei sate ale comunei - Pantelimon, Runcu şi Pantelimon de Jos.

Reţeaua de iluminat public, extinsă

Astfel, în anul 2018, autoritatea publică locală din comuna Pantelimon anunţase extinderea reţelei de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din localitate. În acest sens, Primăria comunei Pantelimon a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Extindere reţea de iluminat public strada Crăiţelor şi strada Principală“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Lucrările prevăzute - montarea conductorului şi a corpurilor de iluminat public pe 11 stâlpi noi.
 
Grupuri sanitare noi la şcoala şi grădiniţa din Runcu
 
Din anul şcolar 2018-2019, elevii din satele Pantelimon de Jos, Runcu şi Nistoreşti au la dispoziţie grupuri sanitare noi. Vorbim despre şcoala şi grădiniţa din Runcu, şcoala şi grădiniţa din Pantelimon de Jos şi grădiniţa din Nistoreşti. Toate aceste unităţi de învăţământ au fost extinse prin înfiinţarea de grupuri sanitare noi.

Aafter school în comuna Pantelimon

Un alt proiect demarat, anul trecut, de autoritatea publică locală a vizat înfiinţarea unui after school. „În comuna Pantelimon avem o clădire dezafectată, care va fi reabilitată şi modernizată. În imobil va funcţiona un after school, unde vor merge 40 de copii“, a declarat, anul trecut, primarul Costel Armăşescu.
 
Centrul after school este organizat după modelul unui centru de zi pentru copii, dispune de bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare. La acestea se adaugă un vestiar, grupuri sanitare, şase camere şi o sală pentru centrala termică alimentată cu combustibil solid. Copiii se pot bucura de un spaţiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum şi de un parc. Beneficiarii centrului after school sunt 20 de copii care provin din familii cu o situaţie materială deficitară.

Drumurile din satele Nistoreşti şi Călugăreni, reabilitate

Tot anul trecut, Primăria Pantelimon a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Reabilitare drumuri în intravilanul localităţilor Nistioreşti şi Călugăreni“. Astfel, locuitorii din satele Nistoreşti şi Călugăreni, comuna Pantelimon, vor avea parte de drumuri reabilitate. Lucrările vor consta în pietruirea şi asfaltarea acestora, dar vor fi construite, de asemenea, rigole şi podeţe.
 
Proiectul de finanţare a fost semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe data de 13 februarie 2018. „Am semnat finanţarea pentru acest proiect pe data de 13 februarie 2018. În cadrul acestui proiect sunt cuprinse străzile din localităţile Nistoreşti şi Călugăreni. Este vorba despre şase străzi din comuna Nistoreşti, cu o lungime totală de 5,33 km, precum şi şase străzi din localitatea Călugăreni cu o lungime totală de 4,48 km“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul Costel Armăşescu. Contractul are o valoare de 7,1 milioane de lei.
 
Citeşte şi:
 

Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat: Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon
 
Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“
 
Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă
 
Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii
 
Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii