Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

ro

08 Aug, 2018 00:00 2722 Marime text
Vacanţa mare este un prilej de bucurie pentru toţi copiii, inclusiv pentru cei din localităţile Pantelimon, Runcu, Pantelimon de Jos, Nistoreşti şi Călugăreni.
Timp de două zile, în jur de 100 de copii din cele cinci localităţi s-au distrat pe cinste la parcul Aqua Magic din municipiul Constanţa. Mai mult, luna trecută, pe data de 26 iulie, autoritatea publică locală a comunei Pantelimon a organizat, pentru elevii din clasele I-VIII, un cros, dar şi un meci de fotbal Cupa Ulmetum.
 
„Participanţii la cros au fost împărţiţi pe două categorii, concurenţi din clasele I-IV şi V-VIII. Cei clasaţi pe primele trei locuri au primit premii. De asemenea, toţi copiii au primit tricouri şi dulciuri“, a declarat primarului comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
Din anul şcolar 2018-2019, elevii din satele Pantelimon de Jos, Runcu şi Nistoreşti vor dispune de grupuri sanitare noi. Potrivit primarului comunei Pantelimon, Costel Armăşescu, lucrările de extindere a imobilelor prin înfiinţarea de grupuri sanitare sunt deja în desfăşurare. „Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a imobilelor prin înfiinţarea de grupuri sanitare. Vorbim despre şcoala şi grădiniţa din Runcu, şcoala şi grădiniţa din Pantelimon de Jos şi grădiniţa din Nistoreşti. Toate aceste unităţi de învăţământ vor fi extinse prin înfiinţarea de grupuri sanitare noi. Valoarea investiţiei este de 350.000 de lei per unitate de învăţământ“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarului comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
Un alt proiect care va fi demarat de autoritatea publică locală vizează înfiinţarea unui after school. „În comuna Pantelimon avem o clădire dezafectată, care va fi reabilitată şi modernizată. În imobil va funcţiona un after school, unde vor merge 40 de copii“, a mai spus Costel Armăşescu. Potrivit primarului, valoarea acestui proiect este de 1.471.000 de lei.

Drumuri şi rigole, reabilitate

În altă ordine de idei, şeful administraţiei locale ne-a comunicat că în localităţile Pantelimon, Runcu şi Pantelimon de Jos s-au betonat câte 1.000 de metri liniari de rigole. „Din fericire, nu am fost afectaţi de inundaţiile din această vară, aşa cum s-a întâmplat în alte comune. De asemenea, au fost reabilitate şi mai multe podeţe“, a mai menţionat Costel Armăşescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii