Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru investiţiile prin PNDL 2

ro

25 Jan, 2018 00:00 2075 Marime text
Situată în partea de nord a judeţului, la o distanţă de 60 km de municipiul Constanţa şi la 45 km de oraşul Hârşova, comuna Pantelimon este formată din cinci sate: Pantelimonul de Sus - satul de reşedinţă, Runcu, Pantelimonul de Jos, Nistoreşti şi Călugăreni.
 
După alegerile parţiale din toamna anului trecut, comuna Pantelimon are un nou primar, în persoana lui Costel Armăşescu. Acesta a avertizat încă de la preluarea mandatului că îşi doreşte ca în comună să existe „doar o singură echipa - echipa Pantelimon“. „Viceprimarul comunei rămâne Gheorghe Martinescu şi îmi doresc să fim uniţi, să muncim şi să avem cu toţii acelaşi scop, de a dezvolta comuna Pantelimon“, declara Costel Armăşescu, la acea vreme.
 
şi pentru a demonstra că sunt o echipă, acum, reprezentanţii administraţiei locale aşteaptă cu interes să fie chemaţi la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractele de finanţare pentru cele şase proiecte ce au fost aprobate a se realiza prin PNDL 2. Concret, primarul Costel Armăşescu susţine că documentaţia suplimentară care a fost solicitată la Bucureşti a fost transmisă în timp util. „Nu au existat întârzieri şi am avut grijă să nu depăşim termenele stabilite. Sperăm că vom obţine banii pentru aceste proiecte, pentru a le putea implementa“, a adăugat primarul comunei Pantelimon.
 
Vă reamintim că Primăria Pantelimon a avut aprobate anul trecut cele mai multe proiecte pe PNDL 2, mai precis şase. Astfel, administraţia locală aşteaptă sumele ce urmează a fi alocate de către Ministerul Dezvoltării pentru: proiecte privind extinderea, prin construirea de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar - şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi grădiniţele din cele două sate, la care se adăugă şi cea din Nistoreşti. De asemenea, primarul Armăşescu speră ca, atunci când vremea va fi favorabilă, să înceapă lucrările şi la proiectul care vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare.
 
De asemenea, pe aceeaşi listă a proiectelor aprobate să se realizeze prin PNDL 2 şi cu fonduri guvernamentale se regăseşte şi cel privind reabilitarea unor drumuri situate în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni. De altfel, oportunităţile economice şi turistice ale zonei pot reprezenta premisele unei dezvoltări rurale durabile, favorabile întregii comunităţi a comunei Pantelimon.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii