Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:19 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procedură de achiziţie anulată şi reluată în aceeaşi zi Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, lovit parcă de blestemul Meşterului Manole!

ro

20 Jun, 2017 00:00 3244 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa anunţa, zilele trecute, achiziţia directă din bugetul propriu a lucrărilor de construcţii de clădiri. Mai exact, era vorba despre lucrări de execuţie - „Completări tehnice de punere în funcţiune a dotărilor ce fac obiectul Lotului 2 aferente investiţiei «Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret»“, cunoscut drept Centrul „Jean Constantin“. Achiziţia a fost anulată din cauza faptului că, până la termenul-limită de depunere a ofertelor, respectiv 16.06.2017, nu s-a depus nicio ofertă la Registratura CJC.

Acest lucru înseamnă o nouă amânare de inaugurare a centrului, după ce oficialii Consiliului Judeţean au anunţat deja în repetate rânduri că edificiul nu va fi dat în folosinţă prea curând, din cauza problemelor de natură tehnică existente şi depistate pe parcurs.
Prin această achiziţie anulată, printre altele, se caută o soluţie tehnică de răcire a echipamentelor cumpărate. Mai exact, se viza documentaţia tehnică necesară executării unor completări tehnice care urmau să contribuie la punerea în funcţiune a dotărilor aferente lotului 2 din cadrul proiectului „Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret“ în imobilul existent, fostul Cinematograf „Republica“.

În acest sens, urmau să fie executate următoarele tipuri de lucrări: realizarea unui gol în planşeul camerei de proiecţie, în vederea evacuării aerului cald generat de aparatul de proiecţie film; realizarea unei ventilaţii suplimentare a aerului în cabina de traduceri şi în cea de sunet şi lumini; suplimentarea unor circuite/prize în zona scenei şi a cabinei de proiecţie.

Vă reamintim că, în cazul lucrărilor derulate până în prezent la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret, administraţia judeţeană a făcut chiar şi o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca, în funcţie de traseul acesteia, cheltuielile suplimentare generate de proasta execuţie a clădirii să fie recuperate de CJC de la agenţii economici vinovaţi de lucrările efectuate până în acest moment.
 
Menţionăm că, la închiderea ediţiei, pe site-ul administraţiei judeţene s-a publicat un anunţ privind reluarea licitaţiei pentru acest obiectiv. Noul termen-limită pentru depunerea ofertelor este 23 iunie 2017.

Ti-a placut articolul?

Comentarii