Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii din judeţul Constanţa i-au transmis ministrului Dezvoltării că au nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor demarate în cadrul PNDL1 şi 2

ro

27 Mar, 2019 00:00 1168 Marime text
Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu a semnat ieri la Constanţa mi multe contractele de finanțare privind modernizarea infrastructurii sau dezvoltarea socio-economică a județului.

Este vorba despre proiectul privind ”Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria — Mihai Viteazu”, ”Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN22/ Tariverde” și “Îmbunătățirea capacitătii administrative a Consiliului Județean Constanța”. Prin aceste proiecte, Consiliul Judeţean Constanţa urmăreşte creşterea siguranței rutiere, impulsionarea mobilităţii populației dar și a schimburilor comerciale. Proiectele semnate vizează infrastructura vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării iar valoarea totală a acestora este de 23 de milioane de euro și respectiv 5.8 milioane de euro. Durata de implementare a celor două proiecte este de 44 luni și respectiv 33 luni de la emiterea ordinului de începere pentru execuția de lucrări.

Obiectivele specifice proiectelor vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor pe o lungime de 40 de km, respectiv 14 km și constau în lucrări de reabilitare și modernizare a structurii rutiere, lucrări de poduri, creșterea siguranței rutiere și amenajarea intersecțiilor și drumurilor laterale.
Cel de-al treilea proiect semnat ieri, are ca obiectiv realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța, pentru perioada 2021-2027. Astfel vor fi colectate, interpretate și realizate sinteze ale datelor și informaţiilor actualizate privind dezvoltarea socio-economică a județului. De asemenea, arhivă Consiliului Județean Constanța va fi modernizată și se va crea o arhiva de copii digitalele ale documentelor instituției. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 490.000 de euro.
Ulterior semnării proiectelor, vicepremierul a discutat cu primarii, viceprimarii şi reprezentanţii UAT-urilor din judeţ. Aceştia i-au transmis reprezentantului Guvernului că au nevoie de bani pentru plata cofinanţării în cadrul proiectelor accesate pe PNDL1 şi PNDL2.
Parte din confinanţări ar putea fi asigurate din cele 28 de milioane de lei pe care UAT-urile le primesc în cadrul bugetului pentru echilibrarea bugetelor. Vicepremierul Suciu a afirmat că anul acesta judeţul Constanţa primeşte 58 de milioane de lei pentru investiţii şi pentru asigurarea finanţării proiectelor la nivelul judeţului Constanţa.
Proiectul de buget al judeţului Constanţa urmează să fie aprobat la începutul lunii viitoare într-o şedinţă de Consiliu Judeţean.
 
Citeşte şi:

Constanţa Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a semnat contracte de finanţare ale unor proiecte pentru localităţile din judeţ(galerie foto)


 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii