Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa şi intenţiile privind mediul Deţinătorii de maşini electrice sau hibride nu vor beneficia de reducerea maximă de impozit

ro

15 Nov, 2017 00:00 3545 Marime text

Primăria Municipiului Constanţa şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITBVL) au lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018.
În ceea ce priveşte impozitul stabilit pe mijloacele de transport hibride şi electrice, în mod evident, acesta nu este în concordanţă cu intenţiile administraţiei locale privind protecţia mediului înconjurător şi asigurarea unui climat sănătos al cetăţenilor, respectiv cu recomandările şi directivele europene.
 
Principiul „Poluatorul“ este aplicat potrivit proiectului de taxe şi impozite doar atunci când se instituie acestea, nu şi atunci când ar trebui să fie stimulat mediul înconjurător. Dacă în 2016 CLM a maximizat impozitul colectat pentru mijloacele de transport hibride şi electrice prin reducerea cu 50% a scutirii de la plata impozitului, pentru 2018 este propus un procent de reducere pentru aceleaşi tipuri de autoturisme de 75%, cu toate că legea permite ca această reducere să ajungă până la 95%. Dar acest lucru nu se v-a întâmpla, deoarece autorităţile s-au gândit să mai „ciupească“ şi de la deţinătorii de maşini electrice sau hibrid 20%.
 
Cu toate că această prevedere se răsfrânge asupra unei categorii relativ restrânse de constănţeni, şi impozitarea iahturilor rămâne discutabilă. O serie de jurişti ne-au sesizat cu privire la faptul că, încă din 2016, autoritatea locală a introdus o definiţie proprie a iahtului, care nu se regăseşte în HG 2195/2004.

Citeşte şi:

Proteste ale asociaţiilor profesionale În 2016, Făgădău a renunţat să mărească impozitele pentru clădirile nerezidenţiale aparţinând medicilor, avocaţilor, executorilor sau arhitecţilor. Anul viitor vor exploda! (documente)

Atenţie, constănţeni! Impozitul/taxa pe clădiri se va calcula prin aplicarea cotei de 0,1%, însemnând o majorare de 25% a impozitului pentru locuinţe (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii