Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre preluarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“!

ro

22 Oct, 2018 00:00 2600 Marime text
Pentru al treilea an consecutiv, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ (TNOB), aflat în subordinea Ministerului Culturii, s-a confruntat cu dificultăţi financiare care puneau în pericol stagiunea.
 
Balerinii colaboratori ai trupei „Oleg Danovki“ au fost cei mai afectaţi, fiind în situaţia de a nu mai putea fi plătiţi pentru prestaţiile artistice. Între timp, Ministerul Culturii a deblocat o parte din banii necesari continuării activităţii teatrului, însă, în aceste zile grele pentru artiştii lirici constănţeni, s-a repus în spaţiul public problema preluării acestei instituţii de cultură prestigioase a Dobrogei de către autorităţile judeţene.
 
Vă reamintim că TNOB se află în subordinea Ministerului Culturii din decembrie 2010, după ce a fost la un pas de desfiinţare, ca urmare a unui proces de reorganizare dictat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Iată ce spune actualul preşedintele al Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, despre posibilitatea ca administraţia judeţului să preia la un moment dat TNOB: „Am avut discuţii şi cu Daniela Vlădescu (n.r. managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa), ştiu ce s-a întâmplat acolo, am vorbit şi cu ministrul Culturii la un moment dat (n.r. George Ivaşcu) şi l-am rugat să găsească soluţiile cele mai rapide, pentru că, deşi nu este în subordinea noastră, TNOB se află în judeţul Constanţa. Am văzut că pentru moment s-au deblocat lucrurile, sper să nu se mai blocheze. Le-am spus că, dacă va fi nevoie, voi merge cu managerul teatrului la minister pentru a vedea ce este de făcut pentru ca lucrurile să se desfăşoare cum trebuie şi să nu mai existe blocaje.
 
În ceea ce priveşte posibilitatea ca noi, Consiliul Judeţean, să preluăm TNOB, sincer, nu m-am gândit la această posibilitate până acum o săptămână sau două, până când s-au confruntat cu aceste probleme. Voi avea discuţii cu managerul instituţiei numai după ce vom vedea exact ce presupune din punct de vedere bugetar o eventuală preluare a TNOB. Este o problemă destul de delicată, este mult de discutat, vorbim despre bani, despre actul cultural”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Şeful administraţiei judeţene a adăugat că este exclus ca Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa să beneficieze de dublă finanţare, pe de o parte de la Ministerul Culturii, pe de altă parte de la Consiliul Judeţean Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii