Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în administraţia condusă de Făgădău Luna aceasta nu se întruneşte Consiliul Local Constanţa, deşi comisiile de specialitate au lucrat în regim normal

ro

29 Aug, 2018 00:00 1725 Marime text
Tăcerea e de aur în Primăria Constanţa când funcţionarii sunt prinşi în off-side. Sigur, nu este neapărat vina lor, însă cineva trebuie să răspundă la această întrebare: de ce în luna august nu se întruneşte Consiliul Local Municipal? Nimeni nu ştie să răspundă la această întrebare. Unele voci susţin că ar fi plecaţi în concedii mai mulţi aleşi locali, alţii spun că primarul Făgădău s-a întors din concediu abia pe 28 august şi nu există suficient timp pentru organizarea şedinţei, în timp ce alte voci sunt tentate să creadă că şedinţele PSD-ului de la sfârşitul acestei săptămâni, atât cele de la Neptun, cât şi cele de la Mamaia, au dat peste cap programul tuturor aleşilor social-democraţi.
 
Cert este că, pentru prima oară în istoria Consiliului Local Municipal Constanţa, în luna august nu se convoacă şedinţa, deşi toate comisiile de specialitate au lucrat în program normal şi au emis avizele pentru proiectele aflate pe ordinea de zi.
 
Potrivit unor surse, CLM Constanţa ar trebui să se întrunească cel mai probabil în perioada 3-10 septembrie. Totodată, pentru recuperarea decalajului, luna viitoare aleşii se vor întruni de două ori.
 
Cât de legală este această abordare rămâne de văzut. Până una-alta, articolul 39 din Legea 215/2001 stipulează următoarele:
„(1)  Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului.
 
(2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului.
 
(3)  Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu   notificarea convocării, sunt puse la dispoziţia consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.
 
(4) În  caz  de  forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor  comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local,  convocarea consiliului local se poate face de îndată.
 
(5) În invitaţia la şedinţă se vor preciza data, ora, locul desfăşurării şi ordinea de zi a acesteia.
 
(6) Ordinea de zi a şedinţei consiliului local se aduce la cunoştinţă locuitorilor comunei sau ai oraşului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate.
 
(7) În toate cazurile, convocarea se consemnează în procesul-verbal al şedinţei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii