Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru cine se eliberează apartamentele Consiliului Județean Constanța din complexul Summerland?

ro

23 Mar, 2021 00:00 3038 Marime text
 
  • Opoziția din CJ reclamă faptul că președintele Mihai Lupu vrea să repartizeze locuințe de serviciu unor apropiați
  • În acest sens, încă de luna trecută a fost aprobată încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a cinci locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord
  • Unul dintre spații era nelocuit în acel moment iar celelalte erau locuite de asistenți medicali, potrivit președintelui CJ, Mihai Lupu
  • Acesta spune că repartițiile erau destinate doar medicilor specialiști, acesta fiind motivul revocării dreptului de administrare
  • Pe de altă parte, șeful CJ afirmă că de de aceste locuințe de serviciu pot beneficia pe viitor angajați ai ISU Dobrogea, Spitalului Județean sau Centrului Militar Zonal
 

În cadrul ședinței de Consiliu Județean din 17 februarie a.c, aleșii județeni au aprobat încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a cinci locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord, care sunt proprietatea publică a Județului Constanța, vezi secțiunea "documente".

Unul dintre spații era nelocuit în acel moment, potrivit președintelui CJ, Mihai Lupu.
În celelalte patru locuiesc mai mulți asistenți medicali șefi, angajați ai SCJU. Trei dintre aceștia au depus de altfel, la sediul autorității județene plângeri prealabile împotriva proiectului inițiat de președintele CJC, Mihai Lupu.
Plângerile, care pot fi consultate în secțiunea "documente" au fost respinse de executiv și urmează să fie supuse și votului plenului Consiliului Județean Constanța, cu propunere de respingere în ședința din 24 martie a.c.

La momentul achiziției, apartamentele cu două sau trei camere și o suprafață generoasă au avut desținația locuință de serviciu pentru medici. Aici au locuit toarte cadrele medicale pe care fostul președinte al CJ, Nicușor Constantinescu le-a adus de-a lungul timpului la conducerea unor secții ale Spitalului Județean. Pe măsură ce acești medici au plecat din Constanța, apartamentele au repartizate altor angajați ai spitalului, care însă nu sunt medici, ci cadre medicale.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, spune că cele cinci apartamente vor intra în continuare destinația de locuință de serviciu, însă vor rămâne la dispoziția Consiliului, urmând să fie repartizate specialiștilor care lucrează pentru CJ sau în instituțiile subordonate CJC și care nu dețin o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea.
L-am întrebat pe șeful CJ, câte solicitări de repartiție pentru o locuință de serviciu are în acest moment?
Președintele Lupu nu a dat un răspuns, în schimb a înșiruit o serie de instituții ai căror angajați ar putea beneficia de o repartiție. Printre ele, ISU Dobrogea, Spitalul Județean sau Centrul Militar Zonal.
Surse din opoziție, susțin însă că aceste apartamente ar urma să fie repartizate unor membri ai echipei președintelui CJ, acesta fiind motivul grabei pentru care apartamentele trebuie eliberate.
Printre aceștia s-ar număra consilierii personali ai președintelui dar și secretarul județului Constanța, Nersin Geafar, care locuiește în Medgidia.
Alte 20 de apartamente de serviciu aflate în administrarea SCJU, urmează să fie verificate în următoarea perioadă de conducerea Consiliului Județean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii