Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL şi-a băgat coada în USL-ul de la Eforie Consilierul Gigi Chiru fraternizează cu PSD. Preşedintele Chiru dă ultimatum PSD!

ro

18 Aug, 2011 00:57 3187 Marime text

USL_Gigi_Chiru.jpgUSL ar putea rămâne la Constanţa doar un vis frumos al lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. Neînţelegerile şi lipsa de dialog din unele filiale sunt explicaţia la întrebarea de ce se amână sine die semnarea protocoalelor de colaborare între organizaţiile PSD şi PNL. Dacă până mai ieri probleme se înregistrau la Năvodari, Mangalia, Cernavodă şi, pe ici, pe acolo, la Tuzla, iată că, mai nou, nici la Eforie lucrurile nu par să fie prea roze, cu toate că primarul PSD Brăiloiu a acceptat să fie secondat de viceprimarul Robert Şerban, membru PNL. Probabil că de vină este şi majoritatea fragilă pe care PSD şi PNL o au în cadrul Consiliului Local Eforie.

USL_Ovidiu_Brailoiu.jpgCert este că primarul Ovidiu Brăiloiu nu scapă momentul să arunce pisica în curte vicelui atunci când i se dă ocazie. Edificatoare este, în acest sens, afirmaţia primarului cu privire la soarta parcărilor din oraş, de care s-ar ocupa direct viceprimarul...Ca şi cum nu ştie dreapta ce face stânga. Acesta este doar un aspect. Sunt însă voci care susţin că primarul, în ciuda declaraţiilor veninoase pe care le face la adresa guvernului Boc la propriul post de televiziune, a devenit foarte apropiat de PDL şi, mai exact, de unul dintre exponenţii săi, Gigi Chiru. Nu este nicio greşeală, cum aţi putea crede la prima vedere. E vorba de una şi aceeaşi persoană care se doreşte a fi Mesia constănţenilor în 2012 şi care îl va trimite definitiv pe Radu Mazăre în Brazilia.

Duşmani în 2008, vecini de bungalow în 2011

E greu de crezut că două persoane care păreau că se urăsc de moarte, care şi-au jignit familiile în cel mai mizerabil mod cu putinţă, care se ameninţau şi se gratulau cu cele mai oribile invective vor putea vreodată să mai stea la aceeaşi masă şi mai mult decât atât să se asocieze într-o „afacere" pe termen lung. Ei bine, Brăiloiu şi Chiru sunt exemplul că se poate! Aşa se explică probabil şi uşurinţa cu care, la comanda lui Chiru, o parte a consilierilor locali democrat-liberali din Eforie votează pe bandă rulantă proiectele lui Brăiloiu, după ce, iniţial, ele sunt pritocite de cei doi, ghiciţi unde, taman la Briza Mării, tolăniţi în bungalow-uri. Locaţia este arhicunoscută locuitorilor din Eforie, iar pentru constănţeni precizăm că ea aparţine şefului PDL, Gigi Chiru. Tot acolo s-a pus la cale şi reinventarea Aqua Park, un proiect de suflet al lui Chiru încă de pe vremea când era membru PSD sau poate chiar mai devreme de-atât.

Aquapark-ul lui Chiru bagă zâzanie în USL-ul din Eforie

Nu doar aleşii locali democrat-liberali s-au revoltat din cauza acestui proiect, ci şi liberalii care însă îşi ţin sub tăcere nemulţumirile şi speră că vor avea posibilitatea ca, în 2012, să poate merge singuri în alegeri şi eventual cu un candidat care să-l bată pe Brăiloiu. Nu la propriu, ci la voturi. Motivul ar fi Gigi Chiru, consilier local şi om de afaceri al Eforiei care a pus ochii pe terenul din zona Gării, în suprafaţă de 16.000 de mp şi pe care vrea cu orice preţ să-l transforme în Aqua Park. Zis şi făcut, a bătut palma cu prietenul Brăiloiu care, în şedinţa de consiliu local din luna iulie, s-a căznit şi abia la a treia strigare a reuşit să treacă prin CL proiectul aflat pe o ordine de zi suplimentară, acolo unde, de obicei, intră în discuţie proiectele delicate care implică, vorba ex-consilierului Manea Mogoş, o vizită de curtoazie pe la primar.

Chiru omul PSD în PDL sau omul PDL în PSD?!!!!!

E de râs şi în acelaşi timp de plâns comportamentul celui care vrea să ne salveze de molima roşie care a cuprins judeţul, în condiţiile în care chiar domnia sa bate palma cu dracul fără să se gândească la nicio repercusiune, nici măcar în planul imaginii sale politice. Probabil de această mascaradă şi-au dat seama inclusiv şefii domniei sale de la Bucureşti, care aproape că nici nu se mai obosesc să se gândească vreun moment la soarta Constanţei. Despre scandalul cu pricina creat în şedinţa din luna iulie nici nu are rost să mai amintim, cunoscute fiind faptele, cert este că această încercare de perfectare a afacerii Rom-Tour Impex SRL a băgat serios râcă între reprezentanţii USL de la Eforie şi a adâncit PDL-iştilor convingerile că Gigi Chiru face, în acest moment, cel puţin un joc la două capete. La rândul lor şi o parte a consilierilor locali democrat-liberali au reacţionat, explicând de ce nu au fost de acord să voteze proiectul de hotărâre care urma să aducă bani frumoşi atât lui Gigi Chiru, cât şi, se pare, primarului Brăiloiu, precum şi încă unui personaj misterios din PSD Constanţa. Din şapte consilieri PDL, trei s-au abţinut. Mai mult, unul dintre democraţi-liberali, Constantin Avătafului a cerut prefectului judeţului să atace în contencios hotărârea cu pricina pe motiv de nelegalitate mai ales că aceasta conţine şi câteva ciudăţenii de ordin juridic, printre care şi modificarea suprafeţei iniţiale a terenului pe care, în parteneriat public-privat, Primăria Eforie şi omul de afaceri Gigi Chiru ar vrea să pună pe picioare Aqua Park-ul. Culmea, este vorba despre terenul care a rămas singura oază de verdeaţă liberă de construcţii din localitate.

Prefectura analizează legalitatea Aqua Park-ului lui Chiru

Reacţiile consilierilor locali au fost dublate şi de avizul de nelegalitate, dat în acest caz şi de secretarul comunei, Gheorghe Beca. Urmează ca şi reprezentantul Guvernului în teritoriu să se pronunţe asupra legalităţii în această speţă. Contactat telefonic, prefectul judeţului, Claudiu Palaz a precizat că hotărârea se află în analiză, iar rezultatul va fi făcut public după finalizare.

Aqua Park-ul, trambulina pentru deputăţie?!

Gigi Chiru a dat de belea exact atunci când se aştepta mai puţin. Dacă proiectul Aqua Park-ului ar fi trecut ca prin brânză, planurile democrat-liberalului erau ca lucrările să demareze în toamna acestui an şi să se finalizeze până vara viitoare, exact cât să-i folosească eventual şi în scop electoral la alegerile parlamentare pe care le vizează cu sinceritate. Primăria Constanţa reprezintă doar un moft sau, mai exact, modalitatea prin care are libertatea să-şi continue campania de imagine începută încă din 2008. Ţinta finală este Camera Deputaţilor, unde domnului Chiru i-ar plăcea să-l găsească toamna anului viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 19 Aug, 2011 09:10 Subscriu la felicitări!
  • Sergiu 17 Aug, 2011 23:22 Felicitari pentru articol.Am ramas placut surprins,tocmai cand ma gandeam ca in Constanta nu mai este nici un JURNALIST de investigatie.Felicitari "Ziua",felicitari Lavinia Siclitaru.