Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Multe au fost preluate de RAJA în 2016 Primăria vrea achiziţie de servicii pentru întreţinerea fântânilor arteziene. Lista celor rămase în administrare (documente)

ro

04 Feb, 2017 00:00 3505 Marime text
Primăria Constanţa anunţă consultarea pieţei pentru achiziţia serviciului de punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale care le-au rămas în administrare.
 
Obiectul consultării îl constituie determinarea valorii estimate pentru achiziţia serviciului de punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale. Potrivit anunţului municipalităţii, achiziţia se face în scopul asigurării funcţionării fântânilor arteziene la parametrii optimi şi asigurarea întreţinerii acestora de către personal de specialitate.
 
Primăria Constanţa intenţionează să achiziţioneze serviciul de punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale din următoarele locaţii:
1. Piaţeta Cazino (staţiunea Mamaia) - Fântână arteziană;
2. Faleză Cazino Constanţa - Bazin Pescarul;
3. Faleză Cazino Constanţa - Bazin Cascadă;
4. Parc Arheologic - Fântâni arteziene (sistem integrat în pardoseală  cu 122 jeturi de apă);
5.  Parc Arheologic - fântână decorativă tip Wallace. 
 
În cadrul consultării, societăţile interesate trebuie să prezinte un centralizator al cheltuielilor la valoarea fără TVA. Taxa pe valoarea adăugată va fi explicitată separat.
Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propuneri privind oferte de preţ atât la adresa de email mihaela.boutros@primaria-constanta.ro, cât şi la sediul Primăriei Constanţa, str. Mihail Kogălniceanu nr. 28 sau la nr. de fax 0241/488176. Data-limită de transmitere a propunerilor este 9 februarie. Consultarea se va încheia pe 14 februarie la ora 14.00.

Majoritatea fântânilor din municipiu, preluate de RAJA 

Vara trecută, Regia Autonomă Judeţeană de Apă anunţa preluarea şi înfrumuseţarea fântânilor de pe raza municipiului. Transmiterea din administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa în administrarea SC RAJA SA Constanţa a unor fântâni arteziene a fost aprobată în şedinţa din 29 iulie 2016. După finalizarea inventarierii fântânilor, s-a semnat şi protocolul de predare-primire.
 
„Avem în vedere transferul fântânilor arteziene de pe raza municipiului Constanţa către SC RAJA SA. În primul rând, pentru punerea lor în valoare, pentru mentenanţa lor şi creşterea duratei de funcţionare a acestora. De asemenea, vom face împreună proiecte pentru construcţia de noi fântâni arteziene în Constanţa. Intersecţiile încep să fie deschise, dispar obstacolele cu aşa-zisul mobilier urban, pe care vrem să îl înlocuim cu plante şi apă.
 
Fântânile din Constanţa au fost, ani la rând, în administrarea SC Confort Urban SRL, care, la momentul respectiv, nu dispunea de specialişti şi achiziţiona servicii de întreţinere, punere în funcţiune şi dezasamblare la sfârşitul sezonului estival. Anul trecut, municipalitatea a preluat de la Confort Urban fântânile arteziene. Noi am făcut o licitaţie, care s-a lungit destul de mult. De aceea fântânile au pornit destul de târziu. Tocmai pentru a nu mai avea acest calendar defazat faţă de sezonul estival, vom face acest transfer către compania de apă, care are specialişti. Pentru ei reprezintă un efort minim, acela de a întreţine fântânile. Acum depindem de constituirea Consiliului Local şi de convocarea primei şedinţe a CLM Constanţa“, declara în iunie 2016 primarul Decebal Făgădău.

În acest context, şi directorul general al societăţii RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a precizat că va crea un serviciu de mentenanţă a fântânilor arteziene în cadrul RAJA SA. Vara trecută, RAJA a pus în funcţiune 11 dintre fântânile arteziene din oraş, respectiv: Fântâna din faţa Muzeului de Artă, Bazinul „Cascadă“ şi Bazinul „Pescarii“ din zona Faleza Cazino Constanţa, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, bazinul ornamental de la hotelul Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotelul Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia şi fântâna din parcul Far. Lucrările au constat în repararea instalaţiilor electrice, a pompelor, a ţâşnitorilor şi a sistemelor de alimentare cu apă, dar şi în igienizarea bazinelor.
 
Pentru acest an, SC RAJA SA anunţă că va efectua reparaţii capitale la nivelul acestor obiective, cu refacerea hidroizolaţiei, a finisajelor şi a elementelor structurale, activităţi de îmbunătăţire a eficienţei pompelor de recirculare a apei, a sistemelor de filtrare şi de refacere a instalaţiilor de iluminat.

Iată fântânile transferate către RAJA SA! 

Fântâna din zona Oxford, Fântâna din zona Far-Caraiman, Fântana din zona Policlinica II, Fântâna din zona parc Gară CFR, Fântâna din zona parc Tomis II, Fântâna din zona Teatrului „Ovidius“, Fântâna din zona Miga – bulevardul Tomis - bd. Ferdinand, Bazin ornamental Meridian, Bazin ornamental Sulina, Fântâna zona Dacia, Fântâna Stadion, Fântâna Port Tomis şi Bazin de apă Casa de Cultură.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza anunţul consultării pieţei, caietul de sarcini şi hotărârea CLM privind lista fântânilor concesionate către RAJA anul trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii