Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuri de joacă, alei, piste pentru biciclişti, fântâni arteziene Parc modern de 2,6 milioane de lei, inaugurat la Năvodari (galerie foto)

ro

10 Oct, 2014 00:00 3158 Marime text
Mobilier urban, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, piste pentru biciclişti, fântâni arteziene, teren de sport, zonă de odihnă prevăzută cu gradene şi vegetaţie căţărătoare, foişoare din lemn - toate sunt puse la dispoziţia locuitorilor din Năvodari în cel mai modern parc din oraş, în valoare de 2,6 milioane de lei, implementat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Zona verde este situată la ieşirea din oraş, pe drumul care leagă oraşul Năvodari de comuna Lumina.
 
La inaugurarea festivă a parcului, care a avut loc ieri, au participat viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, senatorul Nicolae Moga, deputatul Mihai Tararache, vicepreşedintele CJC Cristian Darie, consilierii locali din oraş, dar şi beneficiarii direcţi ai parcului. „Este unul dintre proiectele importante pentru oraşul Năvodari, depus pe fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional. Acest proiect este unul destinat copiilor şi mamelor şi ei sunt cei mai fericiţi beneficiari, iar noi suntem mulţumiţi de ceea ce a ieşit. La ora actuală, Primăria Năvodari implementează proiecte în valoare de 62 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene“, a declarat viceprimarul Florin Chelaru. Reamintim faptul că Primăria şi Consiliul Local al oraşului Năvodari au implementat acest proiect în valoare de 2,6 milioane de lei cu fonduri de la Uniunea Europeană şi cu o contribuţie proprie de doar 2%, respectiv 611.688,34 de lei. Obiectivul general a vizat îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii în oraşul Năvodari prin realizarea unui parc de recreere. Noul spaţiu a luat naştere prin reabilitarea a două parcuri existente şi prin amenajarea a două parcuri noi, situate la vest de bulevardul Năvodari (fost DJ 226). Practic, parcurile existente au fost reabilitate și dotate cu noi spații de joacă, foișoare de lemn, spații de fitness urban, alei pietonale, piste de bicicliști, spații verzi și sistem nou de irigații. Pentru parcurile nou create, au fost amenajate alei pietonale, piste de bicicliști, fântâni arteziene, spații verzi și locuri de joacă pentru copii, teren de sport, mobilier urban și foișoare de lemn. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt părintii și copiii din orașul Năvodari, tinerii și persoanele de vârsta a treia, cei aflați în taberele școlare din zonă. Beneficiarii indirecți sunt: locuitorii orașului Navodari, care vor putea desfășura activități recreative și sportive, fapt ce contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, personalul angajat pentru întreținerea parcului, agenții economici care își desfășoară activitatea în orașul Năvodari și autoritățile publice locale și județene din Regiunea de Sud-Est, pentru care investiția va servi ca exemplu de urmat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • INVIDIOSUL 10 Oct, 2014 11:54 CE NOROCOSI CA N-AU mazare . IN CONSTANTA SE VEND PARCURILE SI APAR TERASE ! HALA SA NE FIE