Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jitaru „îl curăţă" pe Babuş (documente)

ro

05 Aug, 2011 00:00 2747 Marime text

cap_3.jpgSC Herarconi SRL a mai câştigat un contract la Regia Autonomă de Exploatarea Domeniului Public şi Privat.Pe 29 iulie a.c., societatea administrată de Ion Jitaru a câştigat contractul nr. 2907, în valoare de 273.899 lei. Pentru banii aceştia, Herarconi se va ocupa de curăţenia şi întreţinerea curentă a clădirilor, platourilor pieţelor şi a aleilor pietonale, în numele RAEDPP-ului condus de Radu Babuş, proaspăt căsătorit şi, printre altele, şeful organizaţiei judeţene de tineret a Partidului Social Democrat.

Cu alte cuvinte, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, şeful de la... „seniori", în ceea ce priveşte tinerii PSD-işti. Iar Ion Jitaru, şeful de la Herarconi, posesor a 95% dintre părţile sociale ale firmei, este şi el membru al aceluiaşi partid.

Herarconi_-_Ion_Jitaru_1.jpg

Poate că apartenenţa politică nu ar reprezenta o problemă dacă firma lui Jitaru nu ar fi abonată la banii publici, în special la cei proveniţi de la primăria lui Radu Mazăre şi de la două dintre instituţiile subordonate acesteia: RAEDPP şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local. Din 2007 până în 2010, SC Herarconi SRL a câştigat de la cele trei instituţii menţionate anterior, dar şi de la Consiliul Judeţean Constanţa, nu mai puţin de 15.700.385,6 lei din contracte pentru servicii diverse, pornind de la curăţenie, până la întreţinerea instalaţiilor, servicii de transport persoane, vopsirea stâlpilor, ridicarea, transportarea şi depozitarea vehiculelor abandonate şi confecţionarea de cabine din PVC. SC Herarconi SRL are sediul pe str. Vârful cu Dor nr. 26 şi îi are ca asociaţi pe Ion Jitaru şi pe Mihai Doană. Firma deţine şase puncte de lucru: magazin mixt în Cogealac, punctul de preluarea comenzilor pentru curăţenie pe str. Albăstrelelor, două sedii secundare în Piaţa Ovidiu şi un altul în localitatea tulceană Mila 23. Menţionăm că am încercat să îi contactăm telefonic atât pe Ion Jitaru, administratorul Herarconi, cât şi pe Radu Babuş, şeful RAEDPP, însă aceştia nu au răspuns apelurilor noastre.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii