Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius, în doliu "Conf. univ. dr. Ileana Jitaru va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților"

ro

27 Jan, 2023 08:14 7946 Marime text

Conferențiar universitar doctor Ileana Jitaru s-a stins astăzi din viață. 

Vestea a fost confirmată pe Facebook de Alexandrina Vlad, cadru didactic la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța. 

Universitatea Ovidius, în doliu 

In Memoriam conf. univ. dr. Ileana Jitaru

Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegei noastre Ileana Jitaru, conferențiar universitar doctor, prodecan al Facultății de Litere. Născută la data de 9 mai 1970, conf. univ. dr. Ileana Jitaru a urmat Facultatea de Litere şi Ştiințe a Universității Dunărea de Jos Galaţi (1990-1995) și a devenit doctor în Filologie în anul 2008.

A parcurs, rând pe rând, etapele carierei didactice universitare: preparator universitar (1997-2000), asistent universitar (2000-2003), lector universitar (2003-2015), conferențiar universitar (din 2015), împărtășind studenților, cu generozitate, din cunoașterea sa despre antropologie culturală, cultură media, studii de film, istorie, cultură și civilizație britanică, literatură americană contemporană.

În perioada 2019-2020 a fost director al Departamentului de Limbi și literaturi moderne și științele comunicării din cadrul Facultății de Litere și, începând cu anul 2020, a fost prodecan al aceleiași facultăți. În decursul carierei sale universitare, activitatea didactică a fost întemeiată pe munca de cercetare științifică, vizibilă prin cărți, articole, participări la conferințe și proiecte.

Conf. univ. dr. Ileana Jitaru a fost un om cu ales profil intelectual şi moral, un om bun, responsabil și devotat, care va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților. Dumnezeu să o odihnească în pace! Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa., au transmis reprezentanții UOC. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii