Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indemnizaţiile nu sunt de neglijat! Primăria recrutează membri pentru Consiliul de Administraţie al Confort Urban Constanţa

ro

13 May, 2017 00:00 2832 Marime text
Municipalitatea va face în perioada următoare recrutarea şi selecţia membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Confort Urban SRL Constanţa. Iniţial, procedura a fost demarată în luna februarie, prin numirea unui CA provizoriu, şi continuă, în vederea definitivării componenţei acestuia.
 
Procedura de recrutare se desfăşoară conform normativelor legale privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor. Membrii Consiliului de Administraţie al societăţii Confort Urban SRL Constanta trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe în cadrul procedurii de selecţie. Aceştia trebuie să aibă cetăţenia română, domiciliul în municipiul Constanţa; stare de sănătate corespunzătoare funcţiei pentru care candidează, atestată pe bază de documente medicale valabile; capacitate deplină de exerciţiu; să nu fi fost condamnaţi pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656 2002; să nu fi fost destituiţi dint-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive imputabile salariatului, în ultimii cinci ani.
 
Alte cerinţe vizează studiile. Viitorii membri ai CA-ului Confort Urban trebuie să aibă studii superioare tehnice de specialitate în domeniul de activitate al societăţii sau în domenii similare; cel puţin doi membri ai Consiliului de Administraţie trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice şi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin cinci ani; pentru candidaţii cu studii economice reprezintă un avantaj calitatea de membru al corpului CECCAR; maximum un membru al Consiliului de Administraţie trebuie să fie din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa ori din cadrul altor autorităţi sau instituţii publice; majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie trebuie să fie formată din administratori independenţi şi neexecutivi în sensul art. 1382 din Legea nr. 31/1990. Totodată, studiile postuniversitare în domeniul administraţiei publice reprezintă un avantaj, ca şi cunoaşterea ordonanţei privind guvernanţa corporativă şi întreprinderile publice şi a unei limbi de circulaţie internaţională.

Criterii de evaluare şi selecţie  

Prima etapă a selecţiei membrilor Consiliului de Administraţie al Confort Urban SRL o reprezintă analiza dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei scurte de candidaţi. În cea de-a doua etapă, vor urma interviurile cu candidaţii selectaţi pe lista scurtă şi selecţia finală.

Procedura şi termenele-limită de evaluare şi selecţie  

Dosarele celor interesaţi să participe la procedura de selecţie trebuie depuse până la data de 13.06.2017, ora 16.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa. Selecţia dosarelor se va face în data de 15.06.2017, ora 12.00. Persoanele selectate pentru etapa a doua a procesului de recrutare vor fi informate în scris în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Candidaturile depuse după data-limită de depunere nu vor fi luate în considerare. Eventualele contestaţii se pot depune în termen de 24 de ore de la data afişării selecţiei dosarelor. Publicarea listei scurte de candidaţi se va face până la data de 21.06.2017. 

Cât vor câştiga membrii CA-ului Confort Urban 

Potrivit art. 37, alin. 2 din O.U.G. 109/2011, remuneraţia membrilor neexecutivi ai consiliilor de administraţie sau ai consiliilor de supraveghere este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară care nu poate depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate. Media câştigului salarial mediu brut lunar pe ultimele 12 luni este de 2.132 de lei. Prin urmare, aceasta este indemnizaţia lunară a membrilor CA-ului Confort Urban. 

Când expiră mandatele actualului CA de la Confort Urban  

Mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al lui Claudiu George Rădulescu expiră la data de 16.06.2017, iar mandatul de administrator al lui Andrei Florian Constantin, de doi ani şi şapte luni, va expira la data de 30.09.2019. Reamintim că, începând cu 20 martie 2017, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial (MO), a fost suspendat contractul de mandat a lui Cristinel Viorel Farcaş - director general. De asemenea, începând cu aceeaşi dată, se suspendă din funcţia de inginer-şef departament producţie Andrei Florian Constantin. Conform unei alte hotărâri publicate în MO, a fost numit în funcţia de director general provizoriu, începând cu data de 20 martie 2017, Andrei Constantin Florian.
 
Componenţa Consiliului de Administraţie provizoriu al SC Confort Urban SRL, potrivit site-ului instituţiei, este următoarea: Claudiu George Rădulescu - preşedinte, Andrei Florian Constantin, Daniel C. Darea, Marcela Mariana Frigioiu şi Elena Vlad - membri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii