Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hânsă şi-a îndreptat atenţia şi către Rasova Pagube de 730 de mii de lei la Cernavodă

ro

08 Jul, 2013 00:00 1264 Marime text
Administraţia locală de la Cernavodă îşi canalizează eforturile pentru remedierea prejudiciilor provocate de inundaţiile de la sfârşitul lunii trecute.
Amintim că, duminică, 30 iunie, la Cernavodă a plouat excesiv, cantitatea de precipitaţii depăşind 97 l/mp, reprezentanţii autorităţii locale şi cetăţenii privinda neputincioşi cum ploaia face ravagii în oraş.

Săptămâna trecută, echipele Primăriei Cernavodă, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale RAJA au lucrat la flux continuu. Amintim că viitura a distrus în calea sa 21 de străzi şi trotuarele aferente şi a inundat 19 gospodării. Alte cinci case au fost afectate într-o măsură mai mică, fiind, în acelaşi timp, deteriorate reţelele de canalizare şi cele termice aflate în lucru.

Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către Administraţia Locală, în urma distrugerilor provocate de apele învolburate. „Din fericire, acest episod va fi de domeniul trecutului, iar Primăria îşi canalizează în prezent toate resursele pentru a reabilita zonele afectate şi pentru a duce la bun sfârşit proiectele aflate în lucru. De asemenea vor fi aplicate noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen”, a declarat primarul Gheorghe Hânsă. Comercianţii din zona de centru a oraşului îşi vor putea amplasa terasele şi tonetele pe aleea pietonală, fără a le fi percepute taxe. Măsura a fost luată de edilul Gheorghe Hânsă, având în vedere lipsa fondurilor pentru despăgubirea agenţilor economici afectaţi de inundaţii. Impresionat de situaţia gravă de la Rasova, unde şuvoaiele de apă au afectat puternic drumurile din comună, provocând formarea de cratere adânci de peste 4 metri, edilul Gheorghe Hânsă a luat decizia de a-l sprijini pe primarul Mihalache Neamţu în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii