Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele înfrăţirii - distracţie la mare Primăria Mihai Viteazu a adus în vacanţă un grup de elevi din Republica Moldova

ro

14 Aug, 2015 00:00 2046 Marime text
Anul trecut, autoritatea publică locală din comuna Mihai Viteazu s-a înfrăţit cu cea din localitatea Badicul Moldovenesc, Raionul Cahul, din Republica Moldova. După cum ne-am obişnuit, aceste înfrăţiri se concretizează frecvent în schimburi de experienţă, acţiuni cultural-artistice, sportive şi sociale. Aşa se explică faptul că, de câteva zile, la Costineşti, un grup de elevi din Badicul Moldovenesc (Republica Moldova) se află într-o mini-vacanţă. Prezenţa acestora pe litoralul românesc a fost posibilă prin implicarea autorităţilor locale din comuna Mihai Viteazu, care suportă cheltuielile pentru hrana şi cazarea celor 20 de elevi şi a cadrelor didactice care îi însoţesc. „Dacă istoria a vrut să fim români, dar să stăm despărţiţi, m-am gândit că ar fi un gest frumos să invit aceşti copii la malul mării, să vadă plaja românească. E drept că am găsit cu greu un loc unde să-i cazăm, pentru că suntem în plin sezon estival, dar mă bucur că, în final, am reuşit să le ofer această surpriză“, a declarat primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. La câteva zile după ce s-au instalat tinerii musafiri, gospodarul-şef i-a vizitat la Costineşti, a „inspectat“ spaţiile de cazare şi i-a întrebat dacă sunt mulţumiţi şi cum îşi petrec timpul liber.

În premieră la malul Mării Negre

Bucuria copiilor moldoveni este de nedescris mai ales că, pentru unii dintre ei, venirea pe litoralul românesc şi întâlnirea cu Marea Neagră reprezintă o premieră.
Elevii din Badicul Moldovenesc sunt însoţiţi şi de primarul localităţii, Lucian Tabac. Acesta a mărturisit că mini-vacanţa oferită de „fraţii din Mihai Viteazu“ a stârnit invidia edililor din localităţile învecinate cu Badicul Moldovenesc. „Colegii care au auzit de această deplasare erau miraţi. Se întrebau cum de am reuşit să fim aici în această vară“, a spus Lucian Tabac.
Elevii din Republica Moldova vor sta la Costineşti o săptămână, iar în program au inclusă vizitarea municipiului Constanţa, a Cetăţii Histria, precum şi a comunei Mihai Viteazu. De asemenea, ei vor ajunge la Acvariu şi la Delfinariu, aşadar, vor avea parte de experienţe de neuitat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii