Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Contractul de finanţare pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“, semnat de Primăria Ovidiu şi MDRAP

ro

20 Jul, 2018 00:00 1800 Marime text
Unitatea Administrativ-Teritorială Oraşul Ovidiu, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar, au semnat, în data de 24.04.2018, contractul de finanţare pentru proiectul „Zona de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 - „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.2. - „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.
 
Proiectul va fi implementat în oraşul Ovidiu, pe o perioadă de 51 de luni (respectiv între 10.02.2016 şi 30.04.2020), are o valoare totală de 6.425.304,96 de lei, din care 4.791.251,05 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 732.779,58 de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, iar 901.274,33 de lei este contribuţia beneficiarului.
 
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea calităţii vieţii prin ridicarea gradului de confort urban şi îmbunătăţirea factorilor de mediu în oraşul Ovidiu, iar obiectivele specifice sunt: dezvoltarea zonelor de recreere şi mişcare în aer liber şi diversificarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, creşterea suprafeţelor de spaţii verzi din oraşul Ovidiu, creşterea numărului beneficiarilor prin diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor oferite şi asigurarea nediscriminării, tratamentului egal, transparenţei, eficienţei utilizării fondurilor publice. Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează a se realiza 6.754 mp spaţii verzi.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea Insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabila până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei. Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente. Iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la Drumul Naţional 2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbră pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin dale înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Nu va lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video.
 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii