Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cumpăna se dezvoltă Consulul general al Chinei la Constanţa, în vizită (galerie foto)

ro

11 Mar, 2016 00:00 2669 Marime text
Comuna Cumpăna a fost vizitată, ieri, de mai mulţi investitori chinezi. Alături de oamenii de afaceri din China s-a aflat şi Su Yanwen, consulul general al Chinei la Constanţa. Acesta a transmis, în cadrul întrevederii, intenţia oamenilor de afaceri din ţara sa de a implementa mai multe proiecte de investiţii pe teritoriul comunei, la îndrumarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Chinezi.
 
Investitorii chinezi doresc să implementeze proiecte ce vizează dezvoltarea unei industrii moderne, prin obiective de investiţii precum: o fabrică de procesare a cărnii (porcine, ovine, bovine), o fabrică de creştere a puilor şi de procesare a cărnii de pasăre sau o fabrică pentru producţia de ulei alimentar (ulei de floarea-soarelui, ulei de rapiţă).
 
Mai mult, consulul Su Yanwen i-a înmânat primarului comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, o diplomă de excelenţă pentru contribuţia însemnată adusă la dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi de prietenie dintre China şi România.
      
Relaţiile de colaborare şi de prietenie dintre comuna constănţeană Cumpăna şi poporul chinez au debutat încă din anul 1978, când preşedintele de atunci al Republicii Populare Chineze, Hua Guofeng, a vizitat Cooperativa Agricolă din comună.
 
Ulterior, aceste relaţii au fost consolidate prin numeroase acţiuni comune desfăşurate de administraţia publică locală Cumpăna alături de Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa şi de Asociaţia de Prietenie România - China, Filiala Constanţa.
 
Facem precizarea că administraţia condusă de gospodarul-şef Mariana Gâju a dezvoltat, de-a lungul timpului, relaţii de colaborare cu diverse instituţii şi asociaţii chineze.
      
      
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii