Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce lucrări suplimentare se vor executa în cadrul proiectului „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ şi cât vor costa (document)

ro

27 Sep, 2017 00:00 2287 Marime text
În municipiul Constanţa se află în curs de execuţie obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, pentru care este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA.
 
Pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.
 
Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier.
 
Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.
 
Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, întră în dezbatere, apoi la vot, în plenul Consiliului Local al Municipiului Constanţa, în şedinţa din 29 septembrie.
 
Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre şi precizărilor făcute şi de viceprimarul Dumitru Babu, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 lei, respectiv peste 350.000 de euro.
 
Despre Mobitom SA
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la 17 septembrie, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Ca Asociat Persoană Fizică apare SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin BoroşDavid Sişu şi Valentin Ciuceanu (director general).
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popa flori 27 Sep, 2017 14:10 Proiectantii au avut in vedere si refacerea pasajului pietonal ? Nu este posibil ca acest pod sa nu aibe si acces pentru pietoni. Este un chin si un pericol, mai ales cand ploua sau ninge, sa vii la Cora din cartierele Medeea si CET.