Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bye-bye, Fundaţia Fantasio? Începe Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean. Premieră - expozanţii nu mai plătesc chirie (document)

ro

11 Sep, 2015 00:00 1998 Marime text
E toamnă şi se apropie deja celebra şi mult-aşteptata sărbătoare a recoltei. Nu doar la Constanţa, ci mai în toate localităţile, acest eveniment marcând venirea rodnicului anotimp. Anul acesta, Consiliul Județean Constanța va organiza Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean la Pavilionul Expozițional în perioada 25 septembrie - 4 octombrie.

În premieră, Consiliul Judeţean Constanţa nu va percepe chirie pentru producătorii care vor să-şi expună produsele în cadrul evenimentului. „Pentru expozanţi, nu vom percepe chirie pe metrul pătrat. Este o hotărâre de Consiliu Judeţean aprobată, care indică preţurile de închiriere a spaţiilor pe fiecare metru pătrat şi aşa mai departe. Noi, CJC, nu vom percepe această chirie pe spaţiu“, a explicat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir. „Până acum, Pavilionul nu era al nostru, era al Fundaţiei Fantasio, iar fundaţia trebuia să producă, să aibă din ce să funcţioneze. Acum, pentru că e la noi şi ne ocupăm noi direct de el, prin departamentul pe care îl avem, am decis să nu mai percepem această chirie pe spaţiu. Cine vrea să închirieze tarabe sau alte spaţii sau mai ştiu eu ce vrea să îşi facă el la stand, atunci va plăti, dar pe spaţiul ocupat, nu percepem chirie“, a explicat Dragomir.

Amintim că, până acum, CJC lăsa exclusiv în seama Fundaţiei Fantasio organizarea Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean. Să facem o trecere în revistă a sumelor de bani de care, de-a lungul anilor, Fundaţia Fantasio s-a bucurat doar pentru serbările toamnei.

În septembrie 2009, CJC alocă fundaţiei 290.000 de lei pentru organizarea Zilei Recoltei, ediţia a II-a, la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Aceeaşi sumă merge la fundaţie, printr-o hotărâre aprobată în aceeaşi lună, şi pentru organizarea Sărbătorii Vinului Dobrogean 2009, ediţia a II-a. Pe atunci, evenimentele se organizau separat.

Pe 23 august 2010, CJC aprobă o hotărâre privind alocarea sumei de 3.000.000 de lei în vederea realizării programului cultural pe 2010. În acelaşi an, alţi 300.000 de lei merg către Fundaţia Fantasio pentru desfăşurarea „Programului Judeţean Cultural Educativ“ în perioada octombrie 2010 - mai 2011.

Povestea a continuat şi anul trecut, căci, potrivit unui anunţ de participare pentru acordarea de finanţări nerambursabile în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe 2014, CJC a alocat, pentru susţinerea Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean, nu mai puţin de 550.000 de lei.

Bani pentru organizarea acestui eveniment nu au venit însă doar de la Consiliul Judeţean. An de an, şi municipalitatea s-a implicat financiar, aşa cum se poate vedea în anunţul pe care îl regăsiţi în secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii