Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:20 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă a magistraților de la Curtea de Apel. Primăria Constanța pierde procesul intentat Curții de Conturi

ro

25 Nov, 2020 00:00 1046 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța a declarat în luna august a.c., recurs în dosarul 1155/118/2017*, înregistrat pe rolul secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal Curții de Apel Constanța
  • Intimați în dosar sunt Curtea de Conturi și Camera de Conturi a județului Constanța
  • Dosarul care se judecă de mai bine de doi ani de zile are ca obiect contestația municipalității la raportul Camerei de Conturi întocmit după constatarea angajării de către municipalitate de cheltuieli de sponsorizare de 250.000 de lei pentru realizarea proiectului „Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean, ediţia a V-a, 2012“
  • La termenul din 23 noiembrie a.c., magistrații de la Curtea de Apel au respins ca nefond recursul declarat de municipalitate. Decizia nr. 1025 este definitivă

 
Primăria municipiului Constanța a declarat în luna august a.c., recurs în dosarul 1155/118/2017*, înregistrat pe rolul secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal Curții de Apel Constanța.
Intimați în dosar sunt Curtea de Conturi și Camera de Conturi a județului Constanța.
Dosarul care se judecă de mai bine de doi ani de zile are ca obiect contestația municipalității la raportul Camerei de Conturi întocmit după constatarea angajării de către municipalitate de cheltuieli de sponsorizare de 250.000 de lei pentru realizarea proiectului „Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean, ediţia a V-a, 2012“ .

Totodată, Curtea de Conturi a constatat alte cheltuieli nelegale, de circa 157.732 de lei, cu acordarea nejustificată a unor pachete cu alimente către persoane care nu puteau fi considerate defavorizate. În total, pentru toate neregulile constatate, inspectorii Curţii de Conturi au calculat prejudicii de peste patru milioane de lei şi abateri financiar-contabile de aproape şase milioane de lei, vezi secțiunea “documente”.

Reamintim, pe 23.09.2013, Primăria Constanţa anunţa pe site-ul instituţiei că oferta câştigătoare pentru evenimentul „Sărbătoarea Recoltei şi Vinului Dobrogean 2013” este cea a Fundaţiei „Fantasio“.
 
Comisia de selecţie a ofertelor, numită prin Dispoziţia primarului municipiului Constanţa nr. 1982 din data de 3.09.2013, a fost compusă din Petrică Munteanu - preşedintele comisiei; Eduard Bădilă -membru,Mirela Pană Oproiu- membru,Iuliana Voicu-membru şi Călin Hanţiu - membru.
Potrivit raportului procedurii de atribuire, comisia a decis că oferta câştigătoare aparţine Fundaţiei „Fantasio“, care a depus documentaţia completă şi a avut „preţul cel mai scăzut“. Aceasta a avut o propunere financiară de 200.000 de lei cu TVA, cu care urma să organizeze 10 spectacole.
 
La termenul din 23 noiembrie a.c., magistrații de la Curtea de Apel au respins ca nefond recursul declarat de municipalitate. Decizia nr. 1025 este definitivă.

Citește și:


Primăria Constanța și Curtea de Conturi, la judecată. Sunt vizați banii aruncaţi pe tipărituri de promovare a evenimentului “Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului” (documente)

Primăria Constanţa plăteşte acum pentru bani aruncaţi  2013 şi 2014 pe tipărituri de promovare a evenimentului Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului. La judecată cu Fundaţia Fantasio・(galerie foto)

Camera de Conturi la Primăria Constanţa  Nereguli, sume atribuite ilegal, sponsorizări, abateri financiare şi o şalupă dispărută (document)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii